GTX 960 sistem ısınma sorunu

FieldBird

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Konuya gelecek olursam Ekran kartım Asus GTX960 4GB. Yaklaşık 4-5 gün önce gameekstra adlı siteden satın aldım. Oyun oynarken kısa bir cızırtı sesi duyuyorum ve aynı anda bilgisayar tamamen donuyor. Reset tuşu power tuşu vs. çalışmıyor. Power tuşuna tamamen basılı tutarak bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. Oyunu açtıktan sonra ekran kartı ısınınca Asus GPU Tweak programından ve AIDA 64 programından ısıları kontrol ettim ama maksimum 45 derece gösteriyor. 45 derece olmasına imkan yok. Çünkü elimi ekran kartının arka plakasına koyduğumda elimi acıtacak derecede ısınmış oluyor. Sanırım bilgisayar ekran kartının sıcaklığını tam algılayamıyor bu yüzden GPU Tweak programı ekran kartı fanını gereken derecede açmıyor. Eğer bir çözüm bulamazsam gameekstraya ekran kartını geri iade etmeyi düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Şu anda Asus GPU Tweak programından ekran kartı fanını sıkıntı olmasın diye %100'e aldım. Bayağı bir ses çıkarıyor ama sesin benim için bir sorunu yok. Bu özelliği açmamın sesten başka ekran kartına veya bilgisayara bir zararı olur mu ?

Edit: Bilgisayarın tam özellikleri:

İşlemci: Intel Core i5 6500
Anakart: Asus H110M-K
Ekran Kartı: Asus Geforce GTX960 4GB
Ram: GSkill 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Single Ram
Harddisk: WD 1TB 7200RPM 64MB Cache
Kasa: Thermaltake Versa H22 600W

(Küçük bir sorun daha var monitörümde -ASUS VP228TE 21.5'' 1ms Full HD-. Oyunlarda menülere vs. geçiş yapınca aniden artan 300-500FPS monitörde hafif bir cızırtı sesine sebep oluyor. Bu gelecekte daha büyük sorunlara yol açar mı ? -Monitör üzerindeki hoparlörü kullanıyorum-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı