Çözüldü GTX 960 sistem oyun oynarken ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

imbaran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımda bulunan sorun nedeniyle hiçbir oyunu oynayamıyorum. Sorun oyun oynarken 5-10 dakika sonra ekranın kapanıp PC'nin açık kalması. PSU'dan olduğunu tahmin ediyorum. Sıcaklıklar normal. Ekran kartı 65'i geçmiyor. İşlemci de 70'i. GTA 5'i yüksek-normal ayarlar, Witcher 3 orta ve Tomb Raider 2013'ü Ultra ayarlar ile rahatlıkla oynayabiliyorum. Fakat ne yazik ki ekran gitmesi yüzünden zevk alamıyorum.

Sistemim;
GTX 960 OC 2 GB.
i5 3470.
8 GB tek kanal.

Power Boost jpsu-BST-350e PSU diye bir PSU.

PSU değil o halde sorunlu parça, ekran kartı. GPU yerine anakarttan görüntü alıp aynı oyunları belirli bir süre oynayın, kapanma olmuyorsa sorun dediğim gibi ekran kartındandır.
Tamamdır. Önceden sorunu alakasız şekilde işlemci termal macunu yenileyerek düzeltiyordum. 2-3 ayda bir macun kururdu ve bende tekrar yenilerdim. Fakat yeniledikten 1 gün sonra tekrar olmaya yeni başladı.

Şimdi tekrar deniyorum. Anakarttan görüntü almadan önce.

Aynı sorunu gtx 1070 ile yaşıyorum tamire verdim

PSU değil o halde sorunlu parça, ekran kartı. GPU yerine anakarttan görüntü alıp aynı oyunları belirli bir süre oynayın, kapanma olmuyorsa sorun dediğim gibi ekran kartındandır.

DVI ile görüntü aldığım için anakarttan deneyemiyorum.

RAM'in yerini değiştirdim, tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
DVI ile görüntü aldığım için anakarttan deneyemiyorum.

RAM'in yerini değiştirdim, tekrar deneyeceğim.

RAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum, farklı bir kablo ile deneyin dediğimi. Veya elinde farkı bir grafik kartı varsa onunla denesen de aynı yola çıkar.

RAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum, farklı bir kablo ile deneyin dediğimi. Veya elinde farkı bir grafik kartı varsa onunla denesen de aynı yola çıkar.
Maalesef ikisini de yapma imkanım yok.

Yok mu bir çözümü?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…