Çözüldü GTX 960 sistem oyun oynarken ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

imbaran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımda bulunan sorun nedeniyle hiçbir oyunu oynayamıyorum. Sorun oyun oynarken 5-10 dakika sonra ekranın kapanıp PC'nin açık kalması. PSU'dan olduğunu tahmin ediyorum. Sıcaklıklar normal. Ekran kartı 65'i geçmiyor. İşlemci de 70'i. GTA 5'i yüksek-normal ayarlar, Witcher 3 orta ve Tomb Raider 2013'ü Ultra ayarlar ile rahatlıkla oynayabiliyorum. Fakat ne yazik ki ekran gitmesi yüzünden zevk alamıyorum.

Sistemim;
GTX 960 OC 2 GB.
i5 3470.
8 GB tek kanal.

Power Boost jpsu-BST-350e PSU diye bir PSU.

Dediğim yöntemleri denemeden çözüm önerisi sunamam. %85-90 ihtimalle ekran kartın arızalı.
Dediklerinizi denemek içn uğraşacağım.
Nvcleanstall ile bazı şeyleri kapatarak kurmuştum driveri bu yüzden olabilir mi ?

Dediğim yöntemleri denemeden çözüm önerisi sunamam. %85-90 ihtimalle ekran kartın arızalı.

Sorunu garip bir şekilde çözdüm. Elimde yedek PSU vardı fakat içini açıp baktığımda kablosu çıktığı için çalışmıyordu. Bende PSU'nun fanını şu an kullandığım PSU'ya aktardım. Leğimlemem gerekiyordu. Elimde silikon tabancası ile yerine yapıştırdım. Önceki PSU leğimli bu takılıp çıkabiliyordu. Garip bir şekilde çözdüm. 45 dakikadır GTA 5'te yüksek ayarlarda Chrome'dan muzik açıp araba ile son surat turluyorum. Yarın Witcher 3'ü tekrar deneyeceğim.

Sorun devam ediyor. Valorantta fps'i 80e kısıtlayarak çözdüm. Pc değişme vakti glemiş.

Son düzenleme:
Nvcleanstall ile bazı şeyleri kapatarak kurmuştum driveri bu yüzden olabilir mi ?

Sorunu garip bir şekilde çözdüm. Elimde yedek PSU vardı fakat içini açıp baktığımda kablosu çıktığı için çalışmıyordu. Bende PSU'nun fanını şu an kullandığım PSU'ya aktardım. Leğimlemem gerekiyordu. Elimde silikon tabancası ile yerine yapıştırdım. Önceki PSU leğimli bu takılıp çıkabiliyordu. Garip bir şekilde çözdüm. 45 dakikadır GTA 5'te yüksek ayarlarda Chrome'dan muzik açıp araba ile son surat turluyorum. Yarın Witcher 3'ü tekrar deneyeceğim.

Sorun devam ediyor. Valorantta fps'i 80e kısıtlayarak çözdüm. Pc değişme vakti glemiş.
Sorun psu mu yani

Nvcleanstall ile bazı şeyleri kapatarak kurmuştum driveri bu yüzden olabilir mi?

Sorun devam ediyor. Valorant'ta FPS'i 80e kısıtlayarak çözdüm. PC değişme vakti glemiş.

FurMark testi yapmadığın sürece sorunun sebebini öğrenemeyeceksin.

Maç bitince deneyeceğim.

FurMark testi yapmadığın sürece sorunun sebebini öğrenemeyeceksin.

Ekran kartının dönüştürücü kablosunu tak çıkar yaptıktan sonra düzeltebildim sanırım. Eğer düzelmez ise konu cıvımasın diye mesaj yazmayacağım. 15 dakika testten sonra Max 71 dereceyi gördü ve bir kapanma vs. olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı