GTX 960 Sisteme İşlemci Tavsiyesi

rainbox

Kilopat
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Meslek
Sağlık
Dostlar takıldığım bir konu hakkında soru sorma gereği duydum.

Şuan ki sistemim;
  • Amd Fx-6300 4.0ghz (o.c)
  • Gigabyte Gtx 960 g1 gaming 4gb
  • 6gb ddr 3 1600ghz ram
  • 160gb hdd
İşlemcim darboğaz yapıyor. Geçmişken intele geçeyim diyorum. Anakartım eski. 110 liraya almıstım zamanında :D
İntel olarak 4690k veya 6600k da kaldım. Sizce hangisi mantıklı? DDR4'e gecmek mı yoksa ddr3 de kalıp 4690k mı alayım?

Merhaba paraniz varsa İntel'in Skylake işlemcilerini alabilirsiniz. Hemde DDR4 gecmen daha verimli ve daha guncel, hem de skylake islemciler en iyi Windows 10'da çalışıyor.
Diğer bilgisayarlar windows 10'da kasarken sen kafan rahat çalışacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yaptığını nerden anlıyorsun? Bu işlemciyle darboğaz yaşamaman gerekiyor. Gtx 980 ti ekran kartın falan olsa anlarım darboğazı da, gtx 960 ile darboğaz yapmaması lazım. aaa oyunlarda high-ultra ayarlarda gpu ve cpu kullanımı kaç tam olarak?

Teşekkürler yorumunuz için ben anakart için max 350 TL. İşlemcide 6600k dusunuyorum şimdi DDR4 RAM'larda cok pahalı geldi şuan için 6600k alsak ddr3 RAM'de kullanılmaz heralde butce yi aşar gibi.

Edit : Hocam cogu acık dünya oyununda işlemci 80'lerde 90'larda iken ekran kartı 50'lerde geziyor ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önümüzdeki 2-3 sene boyunca herhangi bir ekran kartı ile darboğaz yaşayacağını zannetmiyorum. Daha sonrasında ise diyelim ekran kartını değiştirdin ve işlemcin yetersiz gelmeye başladı, iyi bir overclock ile 5 seneye kadar darboğaz problemi yaşamazsın diye düşünüyorum. Fakat teknoloji hızlı gelişiyor, neler olur kesin konuşmak doğru olmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı