Gtx 960 ve Intel i5 4690K tabanlı sistem toplama

O anakart ile o işlemciyi OC yapamazsınız. Bu yüzden işlemciyi 4460 yapın, SSD'yi çıkarın sonra alırsınız. Ekran kartını GTX 970 yapmaya çalışın.
Ben yazmaktam bıktım siz şunu yazmaktan bıkmadınız. O anakart ile 4690k'ya overclock yapabilirsiniz.

ASUS Enables Overclocking on H97, H87, B85 and H81 Series Motherboards | techPowerUp

OC yapmak için faz ve mosfete ihtiyacaınız var. Peki bunlar z97 veya z87 anakartlarda var da diğerlerinde yok mu? Tabi ki bütün anakartlarda var. Asus diğer chipsetlerde çıkardığı bios ile OC yapmaya imkan veriyor. İnsanlar bu anakartların OC yapamamasını donanımsal zannediyor. Hayır. Tamamiyle yazılımsal bir durum. Biosla ilgili. Asus buna izin verdi. Gelelim 4690k için o anakart alınır mı? Bana göre alınmaz. Sonuçta yapabileceği OC 200-300 mhz.

2550.png

O anakart ile o işlemciyi OC yapamazsınız. Bu yüzden işlemciyi 4460 yapın, SSD'yi çıkarın sonra alırsınız. Ekran kartını GTX 970 yapmaya çalışın.
İşlemciyi i5 4460 yap SSD'yi çıkar ekran kartını GTX 970 yap. Sistem daha uzun ömürlü ve daha çok performanslı olacaktır. Bütçeni aşarsa Galax GTX 970 EX OC modeline bakmanı tavsiye ederim. Daha uygun fiyatlıdır.

SSD çıkaracağın için bi Harddisk eklemek lazım. Onuda WD 1 TB Blue almanı tavsiye ederim.

ssd yi falan çıkarma. 960 sana yetecektir. ayrıca 970 ekleyince diğer bileşenlerinde artması gerekecek. 960 seni bu sistemle en az 3-4 sene götürür

R9 280X'e ne idüğü belirsiz bir 500w PSU mu koydun yani, ciddi misin dostum sen ?
Sen beni kendin gibi yaşı küçük tecrübesiz adamlarla karıştırıyorsun galiba. İmzadaki sistemime bak. Full yükte 400W çekiyor. Dikkat et full yük diyorum yani oyunlarda değil. Oyunlarda daha az tüketiyor. Ne idüğü belirsiz dediğin kasada thermaltake lt500p var. 12V kanalından 432W veriyor.

SSD yi falan çıkarma. 960 sana yetecektir. ayrıca 970 ekleyince diğer bileşenlerinde artması gerekecek. 960 seni bu sistemle en az 3-4 sene götürür

Artık yeni çıkan oyunlar için SSD önemli bir materyaldir. ssd çıkarma, 960 la yoluna devam et.

Sen beni kendin gibi yaşı küçük tecrübesiz adamlarla karıştırıyorsun galiba. İmzadaki sistemime bak. Full yükte 400W çekiyor. Dikkat et full yük diyorum yani oyunlarda değil. Oyunlarda daha az tüketiyor. Ne idüğü belirsiz dediğin kasada thermaltake lt500p var. 12V kanalından 432W veriyor.
Sadece ekran kartı 250w yiyor :) sen ciddisin sanırım. Peki senin dediğin gibi olsun.

120GB SSD neyine yetecek ayıptır sorması? 30GB Sistem desek, 60GB GTA 5 e ne kaldır geriye? Biraz mantıklı olun beyler lütfen.

Sadece ekran kartı 250w yiyor :) sen ciddisin sanırım. Peki senin dediğin gibi olsun.

120GB SSD neyine yetecek ayıptır sorması? 30GB Sistem desek, 60GB GTA 5 e ne kaldır geriye? Biraz mantıklı olun beyler lütfen.
Bak ben belgesiz konuşmam:

MSI Radeon R9-280X TwinFrozr Gaming OC review - Hardware setup | Power consumption

Bak dikkatli incele i7-3960X extreme edition ve 280X li sistem full yükte 350W çekti diyor.

Gigabyte Radeon R9 280X - Power Consumption & Temperatures

Bak burda da i7-4770k ve 280X li sistem full yükte 307w çekmiş. İyi incele.

SSD işine gelecek olursak bütçesi bu kadar. Üstünü sen tamamla o zaman 250gb alsın. 250 gb SSD için kusura bakma da ne işlemci ne de ekran kartında kısılmaz. Senin daha yolun uzun, öğrenmen gereken çok şey var. Beni takip çok şey öğrenirsin. En azından insanları yalan yanlış bilgilerle doldurmazsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı