GTX 960 ve Q6600 sistem oyunlarda FPS sorunu

MuratKeskin

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
Arkadaşlar benim eski PC'ye var olan sistem üzerine yükseltme yaptım.
Sistem şu şekildedir;
Ama BF4 yükledim oyun bariz kasıyor ve de RAM kullanımı 2.5-3 GB arası. HDD sürekli aktif olarak ışığı yanıyor %99-%100 çalışıyor. İşlemci kullanımı %85-%90 aralarında oynuyor. BF4 harici Vindictus diye oyun oynuyorum onda da anlık donmalar yaşıyorum. Problemim ne olabilir bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İntel Q6600 işlemci
MSI GTX 960 Gaming 2g
Asus P5B-MX Anakart
3g GB RAM
XIGMATEK Asgard 381 Pure Black 500w kasa
Seagete 320 GB HDD
Win 8.1 64 bit Single Language
Sistem şu şekildedir.
1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanımlar karma karışık olmuş. Ne bulduysan açmışsın. :)
Şu anda kaç Ghz'den, kaça çıktı? Oyunu biraz oyna şehre dönene kadar gel. Orda CPU kullanımı kaç olacak bak bakalım. Resimleri bekliyorum. :)

cpu 2.4 idi şu an 2.94-95 civari bişey oldu . oyun içi gta5 te resimleri nasıl çekerim kısayol tuşu filan varmı acaba

Yaklaşık yarım saat oynadım araba görevini yaptım en başta akıcı olan ve 40-50 fps civari seyreden oyun sonradan 25-30 fps lere düşüp anlık kitlenmeler oluyor. Textureleri yüklüyor ama 1 kere araba ile çok hızlı gittim ve bu esnada bi ara yoldaki kaplamalar yok oldu. Ama şu an akıcı bi oyun olmadığı kesin en başta güzel ama 2-3 dk sonra anlık donmalar yaşıyorum.

diğer resimleride çektim ama fraps ile çekince msi afterburner yazılımının verdiği değerlerin hiçbirini göstermedi elimde sadece oyun içi boş fotoğraflar olmuş oldu .
. Vede şunu da fark ettim texture normal olunca 1.3gb ram yiyor ekran kartından, high yapınca 2.1 gb oluyor ama araba sahnesinde normal texture ye göre daha geç donma ve kitlenmeler başlıyor.

Afterburner'ın içinde de ekran görüntüsü alma var aklında bulunsun. İşlemci daha GPU'ya yetişememeye devam ediyor. Biraz daha O.C yapmaya çalış. Olmazsa sistemi yenilemek zorundasın.
dediğin şekilde yani herşey oda sadece mhz 325 şu an 326 yaptığım an sistem açılmıyor. daha fazla oc yapma şansı yok vede şu var görev yöneticisinden bakınca işlemci %100 olmuyor ama nedense böyle bişi var

O.C yaptığın için görev yöneticisinden eş zamanlı takip edemiyorsun. Hız mesela atıyorum 2.83 Ghz'ya. 2.83'e ulaşıyor, sonra tekrar başa dönüyor O.C yaptığın kısım için. İleri gitmiyor yani, başa dönüp üstüne ekliyor. Bu yüzden varsayılan değerlerle hesaplamaya çalışınca saçma değerler önümüze sunuyor.
Son kademeye kadar O.C yaptığın halde sorun düzelmiyorsa, işlemci değiştireceksin başka çare yok. O BIOS ile daha gelişmiş O.C yapamazsın. Sadece FSB arttırıp, voltaj verirsin. Buda fazla gelişmiş bir O.C deneyimi sunmaz sana.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı