GTX 960 vs Intel G3258 Sistem

Xample-47

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Başlıkta belirttiğim işlemci ile uygun fiyatlı bir sistem toplamak istiyorum. Bu işlemci ve
  • Gtx 960 ekran kartı
  • H81 PC mate anakart
olur ise bu sistem kaç sene kullanabilirim ve ileride bir sıkıntı çikarır mı?
Teşekküeler

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğazı yaşarsın illa da bu diyorsan biraz şans işi OC yaparsın GTX 960'a yetişebilmesi için. Tabii silikon güzelse.

İleride işlemciyi değiştireceksen iyi sistem ama g3258 darboğaz yapar.

Evet ileride işlemciyi değiştiricem.Peki işlemciyi overclocklasam yinede darboğaz olur mu?
Teşekkürler cevapladığın için.

İşlemci darboğazı yaşarsın illa da bu diyorsan biraz şans işi OC yaparsın GTX 960'a yetişebilmesi için. Tabii silikon güzelse.

Evet OC yapmayı planlıyorum iyi bir f/p soğutucu ile ama silikon derken neyi kastettiniz.
Cevaplamaya zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Toplam bütçeniz nedir? Ayrıca H97 Pc Mate mi olacak o yazdığın?

Toplam bütçe 1900-2100 en fazla o yüzden bu işlemci.H97 Pc Mate değil Msi H81 Pc Mate.
Teşekkürler sağolun.

Az bekle, yeni yılda Pentium ile DDR4 sistem alırsın. O zaman işlemci yükseltmenin bir mantığı olur.

Bütçeyi yeni belirttim kusura bakmayın, Ama bu sefer de anakartlar ve bellekler pahalı DDR3'e göre.
Teşekkürle.

Sistemi resimdeki gibi sinerjiden alabilirsiniz. Ekran kartını da fırsatı kaçırmadan bu ürün olarak alın: Asus Amd Radeon R9 380 STRIX GAMING 4GB OC 256Bit GDDR5 Fiyatı daha performanslı olacaktır.
1535.png

2. alternatif:
2212.png

Evet ileride işlemciyi değiştiricem.Peki işlemciyi overclocklasam yinede darboğaz olur mu?
Teşekkürler cevapladığın için.
Oc ile ek fana gerek duymadan ve voltaj vermeden 4.0 ghz kadar çekebilirsin. Yaptım o yüzden söylüyorum. Eğer ek fan alırsan 4.4 4.7 gibi hızlara çekebilirsin. Bu hızlarda gerçekten fark ediyor. Ne de olsa 3.2 den 4.7 ye 1.5 ghz fark var. Şunu söyleyeyim oc ile çok aşırı fark olmasa da fpsni artırabilirsin. İleride değiştireceğin için bi sikintı yok. Ben de i7 4790 almayı düşünüyorum. O zamana kadar bu pentium ile devam. Tam 8 ay oldu. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı