GTX 960M düşük FPS

Shadow of the Tomb Raider yüksek gereksinimleri olan bir oyun biliyorum. Ancak gördüğüm çoğu videoda 30 fps civarlarında oynanırken 18FPS almam garip geldi. Bilgisayar yüksek performans modunda ve prize bağlı. O ayarların açık olmasını sebebi de videodakiyle aynı yapmış olmam. Normalde ben de kendime göre ayarlıyordum. Çoğu kapalı olmasına rağmen o FPS'leri alamıyordum.
Shadow of the Tomb Raider yüksek gereksinimleri olan bir oyun biliyorum. Ancak gördüğüm çoğu videoda 30 fps civarlarında oynanırken 18FPS almam garip geldi. Bilgisayar yüksek performans modunda ve prize bağlı. O ayarların açık olmasını sebebi de videodakiyle aynı yapmış olmam. Normalde ben de kendime göre ayarlıyordum. Çoğu kapalı olmasına rağmen o FPS'leri alamıyordum.
Dediğim şeyleri yaparsanız fps artıcağından eminim
Windows 10 kullanıyorsan oyun modunu aç.

Soğutucular çok işlevli olmuyor laptopun altını boşaltsa yeter.
leptop ısınınca Bir anda kendimi kapatabilir veya fps düşürebilir soğutucu bneşm açımdan önemli Bi aralar bende kullanıyordum

Windows 10 kullanıyorsan oyun modunu aç.
Eğer açıksa da kapalı hâle getirip girmeyi dene.

Önceki laptopum seninkiyle aynıydı sanırsam. İşlemciyi pek hatırlamıyorum ama ekran kartlarımız falan aynı. İşin ironik tarafı şudur ki en son bitirdiğim oyun Shadow of Tomb Raider'dı. Ayarları bayağı bir kıstım çözünürlük dâhil ve ortalama 30 FPS değerini yakaladım ve oyunu öyle bitirdim. Eğer kısılacak daha fazla ayarın varsa şu anki aldığın değer normal bence.

Eğer açıksa da kapalı hâle getirip girmeyi dene.

Önceki laptopum seninkiyle aynıydı sanırsam. İşlemciyi pek hatırlamıyorum ama ekran kartlarımız falan aynı. İşin ironik tarafı şudur ki en son bitirdiğim oyun Shadow of Tomb Raider'dı. Ayarları bayağı bir kıstım çözünürlük dâhil ve ortalama 30 FPS değerini yakaladım ve oyunu öyle bitirdim. Eğer kısılacak daha fazla ayarın varsa şu anki aldığın değer normal bence.
Oyun modu olayını deneyeyim. Ayrıca fark ettim ki ne ayar yaparsam yapayım aman aman bir değişiklik yaratmıyor. Çözünürlük bile. 1600x900'deyken bile 19-20 FPS alıyorum, 1366x768'de 22-23. Değişik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı