Çözüldü GTX 960M Ekran Kartının Adını Değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MBerkO

Megapat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarlarımda GTX 960M var. Ben bunu bir oyun, FIFA 17 nedeniyle GTX 950M veya başka bir GPU olarak göstermek istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlem için en son Nibitor kullanıyorduk. Lakin uzun zamandır güncellenmiyor. Bu bağlamda biraz riskli olabilir. Hatta söylenilene göre BIOS flashlama esnasında bir sertifika kontrolü var ve bu yüzden modifiye edilmiş BIOS'u karta yazmak artık eskisi kadar kolay değil.

Güncelleme: Sertifika kontrolünü alt eden bir NVFlash sürümü hazırlanmış. Buradan bulunabilir:

TechPowerUp

Ayrıca bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan INF dosyasındaki ekran kartı tanımlarını değiştirerek de kartını 950M olarak gösterebilirsin. Ama Donanım Kimliği kartı yine ele verecektir.

Asıl konuya gelecek olursak: FIFA 17'ye ekran kartını 950M gösterince ne değişecek yani?

Teamviewer kurun. Bağlanıp bakacağım uygun bir zamanda.

TeamViewer'ı aktif olarak kullanıyorum. İstediğiniz zaman bağlanabilirsiniz. Teşekkürler!

Bu işlem için en son Nibitor kullanıyorduk. Lakin uzun zamandır güncellenmiyor. Bu bağlamda biraz riskli olabilir. Hatta söylenilene göre BIOS flashlama esnasında bir sertifika kontrolü var ve bu yüzden modifiye edilmiş BIOS'u karta yazmak artık eskisi kadar kolay değil.

Güncelleme: Sertifika kontrolünü alt eden bir NVFlash sürümü hazırlanmış. Buradan bulunabilir:

TechPowerUp

Ayrıca bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan INF dosyasındaki ekran kartı tanımlarını değiştirerek de kartını 950M olarak gösterebilirsin. Ama Donanım Kimliği kartı yine ele verecektir.

Asıl konuya gelecek olursak: FIFA 17'ye ekran kartını 950M gösterince ne değişecek yani?

INF dosyasındaki tanımları değiştirmek sanırım hiçbir işe yaramayacak.

NiBiTor gibi bir programa ihtiyaç duyuyorum. Eskiden bu iş gerçekten çok kolaydı. Şimdi NVFlash ile mevcut BIOS'u okumakta zorlanıyorum. BIOS üstündeki değişikliği NVFlash ile yapabilir miyim, bilmiyorum. Burada yardıma ihtiyaç duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı