GTX 965M performans düşüşü

Benim laptopta GTX965M var. Tam olarak 3.5 yıl oldu. Dün tom clansy Wildlands indirdim ve 720P Low ayarlarda 26-30 FPS oynadım. Sonra YouTube'da testlere baktığımda aynı ekran kartıyla 1080P Very High'da 26-30 FPS alındığını gördüm. 3.5 yılda bu kadar performans düşüşü normal mi? GT940MX testi ile aynı sonuçları alıyorum :D.

3.5 Yıl olmuş eski performansı vermemesi gayet normal, ziya yeni gelen ekran kartı sürücüleriyle bir nebze de olsa eski kartlar güç kaybediyor.
Tabiki normal bir zamandan sonra performans kaybı ama bu kadarı normal mi bilmiyorum :D
Toz ve termal macun bakımı yapmadıysan yap. Ayrıca testte kullanılan cihaz ile senin cihaz birebir aynı mı?
İşlemci ve erkan kartı birebir aynı. Benim 4 gb ram fazlalığı var hatta :D Termal macun yenilediğimde çok fazla performans artışı yaşamıştım yazın başında. Bu kadar sürede etkisi geçmiş midir bilmiyorum ama yakın zamanda tekrar format+termal macun yapacağım sonra yine yazarım.

Sonuçlarda anormallik var. 3.5 senede kartın performans düşürmesi hikayeden ibaret. Youtube de aynı kartla sizin bahsettiğiniz değerleri alıyorsa başka bir problem vardır. BIOS ve ekran kartının sürücüsünü güncellemeyi unutmayınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı