GTX 970 ani performans düşüşü

atakankupcu

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Yaklaşık 2 ay önce aldığım MSI GTX 970 ekran kartımın performansında yaklaşık 2 haftadır inanılmaz bir düşüş söz konusu. Yabancı forumları araştırdım çözüm için ve çok fazla insanın aynı problemi yaşadığını ve net bir çözüm bulunamadığını farkettim. Örnek vermek gerekirse düzenli olarak oynadığım CS:GO oyunu normalde 280-299 FPS arasında stabil olarak çalışmaktaydı. Birgün kullandığım windows 10 işletim sistemine güncelleme geldi. Sebebinin bu olduğunu söylemiyorum ancak ondan sonra oyunu açtığımda 30 FPS'ye kilitlendiğini gördüm. Birkaç deneme yanılma yöntemiyle V-sync'i kapatıp açtığımda sorunun kalktığını fark ettim ve oyunu her açtığımda aynı işlemi tekrarlayarak bir hafta oynamaya devam ettim. Ancak birden bu teknik de işe yaramaz hale geldi. FPS bir 250 oluyor birden 70'e düşüyor. En düşük ve en yüksek FPS değerleri arasında müthiş bir uzaklık ve stabil olmayan bir durum. Hiç sıkıntısız kullandığım sistemim nasıl birden bu duruma düşer çözemedim. Yeni toplamış olsam parçalardan yana olacağını düşünürdüm. Virüs ihtimaline karşı bilgisayarımı formatladım. Yine birşey değişmedi.
Problem başladığında sistemim şu şekildeydi:
i5 2500k

MSI h61 çipset anakart

MSI GTX 970

16 GB gskill RAM

Cooler Master 620W modüler PSU

Zaten aklımda bilgisayarımı biraz geliştirmek vardı ve dün i7 4770k ve z97 çipset gigabyte anakart aldım ve tekrar formatladım. Önceden herhangi bir sebepten darboğaz olma ihtimalini düşündüğümden düzelebilme umudum vardı. Malesef değişen birşey olmadı. İşlemcimin yükselmiş olmasından dolayı CS:GO oynanabilir hale geldi. En düşük ve en yüksek FPS değerleri birbirine çok yaklaştı ancak yine stabil değil. Bu demek oluyor ki yeni parçalardan dolayı bilgisayarımın performansı arttı ancak benim fps problemim devam ediyor. NFS rivals oyununda da düşük FPS alıyorum.

Gelecek önerilerden yaptıklarımı söylersem kimseyi gereksiz uğraştırmam diye düşünüyorum :

Sürücü güncellemesi yapıldı.
Nesil olarak birbirine daha yakın parçalar kullanılarak darboğaz ihtimali ortadan kalktı.
Ekran kartı ayarları performans önceliğine getirildi.
İşlemci ısınması ihtimali söyleyen arkadaşlar olacaktır. Evet bu performansı düşüren birşeydir ancak bir sabah kalktığınızda başlayıp devam edecek birşey değil.
Sürücü problemi hatasına karşın son formattan sonra en son beta sürücüyü kurdum. Ufak bir iyileşme söz konusu.
Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim.

Harddiskte sıkıntı olabilirmi acaba. Zaten işlemciyide değişmişsin o sistemle cs go nedirdi 200+ fps almalısın. Yada güç kaynağın bozuldu falanda ekran kartınımı besleyemiyor acaba ama güç kaynağında iyi, ge force experience ile oyunu optimize et en son sürücüleri falan kur.

Xbox uygulamasından ayarlara girip DVR özelliğini kapatıp dene. Güç ayarlarını da yüksek performans seç.
Fatih bey söylediklerinizi yaptım. CS:GO anında olmasa da bu güne kadar tam anlamıyla düzeldi. GTA V i önceden denememiştim ancak 110 FPS alıyorum. Sanırım sorunum ortadan kalktı. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı