GTX 970 ASUS vs Zotac

Knnaydmr

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bölge Koordinatörü
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce sistemin temel parçalarını satın aldım ve topladım, ancak gel gelelim ekran kartında bir türlü karar kılamadım.
İlk zamanlar R9 390 yada 390x almayı düşünüyordum ancak bir kaç makale ve testlere baktıktan sonra hem bütçemden dolayı hemde önerilerden ve bilindiklikten dolayı nvidia'da karar kıldım. Sistemimin temel bileşenlerini aşağıda belirttim, kararsız kaldığım ekran kartlarının linkleride aşağıda, şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition GDDR5 4GB 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Sistem özelliklerim
* i5-6600K 3.5 Ghz
* MSİ Z170A Gaming M3 Anakart
* Kingstone Fury 250 GB SSD
* Kingston Hyper X Fury 2x4 GB (8GB) 2666 Mhz Ram
* Corsair Carbide Champ/Spec2 Kasa
* 650w 80PLUS Corsair PSU

Bence üst düzey ekran kartı alacaksanız şimdi almayın. 2- 3 ay daha dişinizi sıkın yeni nesil ekran kartlarından alırsınız bence sabretmenizde fayda var. Yada sistemi ekran kartsız şekilde alıp bir süre onboard idare edin. İlla alacam diyorsanız Asus olabilir.

Sistemi topladım şuanda onboard ekran kartını kullanıyorum, 1500 lira bir bütçe ayırdım ekran kartım için daha yukarısına çıkamıyorum, benim gözüme giren kartlar bunlar önerileriniz için teşekkür ederim. Ben bunların arasında kararsız kaldım , eğer sizin kullandığınız ve önermek istediğiniz marka ve kartlar varsa önerin beraber değerlendirelim. Yeni mimaride bütçeme göre bir kart çıkar mı hiç bilmiyorum boşa beklemiş olmayalım.

Amaç 2K oynamak 4K oynamak değil ise 1080P Gaming adına şuan alınabilecek En iyi kart daha doğrusu bütçenize göre en iyi kart GTX970'den başkası değildir. Marka fanboyluğundan nefret ederim ama 1080p testlerine bakarak zaman zaman GTX970'in rakibi 390'ı geçtiğini görebilirsiniz ki 390x'te 970'in rakibi değil. Ha tabiki 390 baba bir kart dünya çapında bir firmanın üst teknoloji bir ürününden bahsediyoruz fakat yinede Nvidiadan ve GTX970'den yanayım. Yeni nesil GPU lar haziranda doğru raflarda olacak fakat teknolojinin sınırı yok, bugün örnek verelim gtx970 gibi bir GPU ya 1300-1400 lira civarı bir para verdiniz, yeni GPU'lar çıktığı zaman bu 1300-1400 lira boşa gitmiyorki, fiyatının en iyisi bir kart alıp bütün oyunları mükemmel bir deneyimle oynuyorsunuz olay bu. Yeni nesil bir GPU aldığınız zamanda onun bir üstü çıkıcak, bu yüzden fazla kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum bu konuda. ASUS GTX970 hayırlısı olsun o zaman :)

Eğer salt performansa bakıyorsanız r9 390x müthiş bir performans sunacaktır. Ben GTX 970 kullanıcısıyım. Performansından memnunum. Fakat nVidia'dan önce hd4650, 5670, 5770, 6950 kartlarını kullanıyordum ve birinde bile bir sıkıntı yaşamadım. Nvidia'ya geçme sebebim aslında bakarsan kartın fiyatıydı. Ben GTX 970'i 1320tl gibi bi fiyata aldım. Vatanda mağazaya özel indirim vardı. Ben de kaçırmadım. Fakat ucuz olsaydı r9 390 ile yola devam ederdim. O muhakkak. Şu an için eğer beklemeye zamanınız yoksa r9 390 alın derim. Yok beklemeye zamanım var derseniz ortalama mayıs haziran gibi iki firmanın da yeni nesil kartları piyasada olacak. 1500TL bandında daha az güç tüketen ve de daha fazla performanslı olan kartlar olacaktır. Fakat dediğim gibi eğer alacaksanız r9 390 veya 390x sapphire marka öneririm.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı