GTX 970 Ekran Kartını Overclock Yapmak

barisbildk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
ASUS GTX970 OC Edition grafik kartina sahibim.
Oyunlarda bana verdigi FPS degeri oyunu oynatmaya fazlasiyla yetiyor fakat daha iyisini almak istiyorum.
Sizlerden istegim sahip oldugum grafik kartini nasil guvenli bir sekilde OC yapabilirim?
ASUS GPU TWEAK2 programindan OC modunda genelde oyunlarimi oynuyorum.
Gelistirilmis seceneklerden nasil guvenli bir bicimde ekran kartina zarar gelmeyecek bicimde nasil daha iyi FPS degerleri alabilirim?
Yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç Afterburner ile voltaj vermeden sadece 50 Core Clock arttırıp stres tersi yaparak başla. 10 dakika boyunca sorun vermezse bu sefer +50 ekleyip Core Clock arttırırsın. Hata verene kadar üzerine +50 vererek devam edersin. Hata aldığında bu sefer -25 düşürüp denersin. Hata verirse 5 daha düşürürsün vermese 5 arttırırsın. Bu şekilde tam stabil değerini bulabilirsin. Daha sonra aynı işlemi Memory için yaparsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video işinizi görecektir fakat iyi bir soğutmanız yok ise overclock işlemini pek tavsiye etmem bu ekran kartı bileşeninin ömrünü azaltacaktır

Başlangıç Afterburner ile voltaj vermeden sadece 50 Core Clock arttırıp stres tersi yaparak başla. 10 dakika boyunca sorun vermezse bu sefer +50 ekleyip Core Clock arttırırsın. Hata verene kadar üzerine +50 vererek devam edersin. Hata aldığında bu sefer -25 düşürüp denersin. Hata verirse 5 daha düşürürsün vermese 5 arttırırsın. Bu şekilde tam stabil değerini bulabilirsin. Daha sonra aynı işlemi Memory için yaparsın.
asus gpu tweak2 programi ile yapamazmiyim acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video işinizi görecektir fakat iyi bir soğutmanız yok ise overclock işlemini pek tavsiye etmem bu ekran kartı bileşeninin ömrünü azaltacaktır

biliyorum bilesenlerin omrunu kisalttigini ama sadece oyunlara girerken yapacagim cok sorun olmaz herlade?

asus gpu tweak2 programi ile yapamazmiyim acaba?

biliyorum bilesenlerin omrunu kisalttigini ama sadece oyunlara girerken yapacagim cok sorun olmaz herlade?
Videoyu izleyerek dikkatli bir şekilde yaptığınızda sıkıntı olmaz google'da gtx 970 overclock ayarları diye aratın gpu tweak 2 ile de yapabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı