GTX 970 mi, GTX 980 mi?

İhtimalini bilmiyorum. Eğer coil whine çıkarsa sanırım iade edebiliyorsunuz. Eğer sesi çok fazla çıkmıyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Coil whine kartın performansını olumsuz yönde etkilemiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaç ordan kaç ben olsam GTX970 almam bedava verseler almayın.

GTX 970 almalısın. Aklındaki iki soruyu da cevaplayalım.
  1. Coil Whine sorunu alacağın her ekran kartında çıkabilir. GTX 970'in ilk serilerinde bu sorun sıkça mevcuttu fakat yeni parti kartlar çıktıkça sorun kalmadı yada çok azaldı diyebiliriz. Elimden 5-6 tane GTX 970 geçti. En kötü durumda olanı bile çok dikkat etmedikçe rahatsızlık vermiyordu.
  2. VRAM olayı ise şöyle; 3.5 GB ve üzeri VRAM kullanan oyunlarda FPS düşüşleri yaşanıyor. Shadow Of Mordor'da tüm ayarlar Ultra iken 80 civarı FPS alıyorum. Zaman zaman yoğun sahnelerde 4 GB VRAM kullanımı görüyorum. Ne zamanki VRAM kullanımı 3.5 GB'ı geçiyor, FPS düşüşleri oluyor. Fakat bu düşüş yukarıda bahsettiğim 80 FPS'den 70 FPS'ye düşüyor. Yani oyunun akıcılığını etkilemeyen, 10 FPS civarında bir düşüş söz konusu. 30 FPS akıcılık sınırının çok ötesinde olduğumdan kesinlikle oyun deneyimini etkileyecek derecede bir düşüş yok.
700 TL cebinde kalsın. Yada daha yüksek kapasiteli SSD vs. alırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı