GTX 970, MSI H97 GAMING 3 ve i5 4460 Sistem Toplama

Mustafa Bulduk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 3600 Tl bütçem var. Önce de konu açmıştım önerilere bakarak sistemi güncelledim. Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum. Sizce sıkıntılı bir parça var mı ? Sistemi 3 ayrı siteden topladım.

VatanBilgisayar:
Anakart: MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart 391,88 Tl

Sinerji:
ÜrünBirim FiyatMiktarSil
MSI GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI HDMI DP 1.104,30 TL1.058,08 TL
Intel Core i5 4460 3.2 GHz 6MB 1150p HD 4600 VGA 491,40 TL466,32 TL

Zalman Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah
140,40 TL122,72 TL
Asus 24F1ST 24X SATA DvdRw Siyah - Bulk 51,30 TL35,45 TL
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Ara Toplam1.682,57 TL
Toplam KDV302,86 TL
Sepet Toplam Fiyatı1.985,43 TL
[TBODY] [/TBODY]
Hepsiburada.com

HDD: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 64Mb Sabit Disk 169,00 Tl

PSU: Corsair CX 600W 80+ Bronze 120mm Fanlı Power Supply (CP-9020048-EU) 293,00 Tl

RAM: G.Skill RipjawsX 8GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 (F3-12800CL9D-8GBXL) 290,50 Tl

Monitör: Samsung S22D300H 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD Led 429,00 Tl

Soğutucu: Deep Cool Gammaxx 200 Soket Intel 92x92x25mm 56,00 Tl

Monitör için 300-350 Tl arası bu sistem için yeterli bir monitör önerebilir misiniz?
Ek olarak soğutucudan termal macun çıkıyor mu? Çıkmıyorsa bir de termal macun alacağım.

Sistem toplamda 3614 Tl tutuyor.

Sistemi Vatan Bilgisayarda toplatmayı düşündüm. Fiyatları öteki sitelere göre pahalı geldi ben de kendim toplamaya karar verdim. Vatan Bilgisayardan öneri sistem toplattığımda oradaki yetkili PSU en az 750 watt olmalı yetmez dedi ama bu tür sistem önerilerinde 500 watt bile yazıldığını gördüğüm için pek güvenemedim. Umarım toplamada sıkıntı yaşamam yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

@CengizBal Kardeşim senin önceki konularda ki yardımlarını gördüm. Fikirlerini bekliyorum.

Merhabalar sisteminizi gerçekten çok beğendim tek bir konu hakkında fikrimi belirtmek isterim. Güç kaynağı olarak Zalman ZM600-LX alırsanız performans olarak aynı performansı alırsınız ayrıca artan 100 lira ile monitörü biraz daha büyütmenizi öneririm. Kendim 21.5'' monitör kullanıyorum bazı oyunlarda 24'' monitör arıyorum doğrusu

Güç kaynağını değiştirmeni tavsiye ederim. Corsair'in cx serisinde cızırtı sorunu var ve nerdeyse tüm cx serilerinde bu durum mevcut.
Onun yerine bunu öneririm. Modüler olduğu için fazla kablolar kasa içinde yer kaplamamış olur hemde daha kaliteli.
www.eksenbilgisayar.com: SEASONIC (SEA-M12II-620), 620W, 80 Plus Bronze, 12 cm Fan, Güç Kaynağı

Soğutucuya gerek yok çünkü oc yapmayacaksın. Stok fan yeterli olacaktır. Yük altında biraz ses yapacaktır ama oyundayken vs duymazsın. Ondan artacak parayla kasa olarak içi daha ferah bir kasa almanı tavsiye ederim. Z3 plus kötü demiyorum öyle anlaşılmasın daha ferah soğutması iyi olan bir kasa alabilirsin soğutucudan artan parayı ekleyerek.

Ram olarak corsair tercih edebilirsin yine Sinerji'de 8gb 2x4 1600 mhz cl9 ramlar mevcut daha uygun fiyata.

Dvdrw şuan ne kadar gerekli? Belki binde bir kullanılıyor artık. Daha sonra almalısın bence.

Tüm bu saydıklarımdan ram, dvdrw ve soğutucu bunlardan artan parayla f/p ürünü bir ssd almanı tavsiye ederim. Kasa aynı kalabilir ssd alacaksan eğer.

Bu arada anakarta gelince, işlemcin oc edilemez bu yüzden anakartı daha uygun birşey seçebilirsin. Fakat ileriye dönük daha sonra çarpan kilidi açık işlemci alırım diyorsan kalabilir.
Ama msi z97 g43'de önerebilirim aşağı yukarı 310 tl civarlarında fiyatı. Oc özelliği var yine. Gaming değil senin seçtiğindekine göre killer ethernet ve audio boost ne kadar fark ediyor bu tartışılır.

Maxwell ve Haswell R. İle güç tasarrufu yüksek seviyede. Güzel bir 500-550 Watt power yetecektir. İşlemci soğutucusu bence O.C yapılamayak bir işlemciye gereksiz. Stok soğutucu 4460'ı soğutmak için yeterli olacaktır.

Güç kaynağını değiştirmeni tavsiye ederim. Corsair'in cx serisinde cızırtı sorunu var ve nerdeyse tüm cx serilerinde bu durum mevcut.
Onun yerine bunu öneririm. Modüler olduğu için fazla kablolar kasa içinde yer kaplamamış olur hemde daha kaliteli.
www.eksenbilgisayar.com: SEASONIC (SEA-M12II-620), 620W, 80 Plus Bronze, 12 cm Fan, Güç Kaynağı

Soğutucuya gerek yok çünkü oc yapmayacaksın. Stok fan yeterli olacaktır. Yük altında biraz ses yapacaktır ama oyundayken vs duymazsın. Ondan artacak parayla kasa olarak içi daha ferah bir kasa almanı tavsiye ederim. Z3 plus kötü demiyorum öyle anlaşılmasın daha ferah soğutması iyi olan bir kasa alabilirsin soğutucudan artan parayı ekleyerek.

Ram olarak corsair tercih edebilirsin yine Sinerji'de 8gb 2x4 1600 mhz cl9 ramlar mevcut daha uygun fiyata.

Dvdrw şuan ne kadar gerekli? Belki binde bir kullanılıyor artık. Daha sonra almalısın bence.

Tüm bu saydıklarımdan ram, dvdrw ve soğutucu bunlardan artan parayla f/p ürünü bir ssd almanı tavsiye ederim. Kasa aynı kalabilir ssd alacaksan eğer.

Bu arada anakarta gelince, işlemcin oc edilemez bu yüzden anakartı daha uygun birşey seçebilirsin. Fakat ileriye dönük daha sonra çarpan kilidi açık işlemci alırım diyorsan kalabilir.
Ama msi z97 g43'de önerebilirim aşağı yukarı 310 tl civarlarında fiyatı. Oc özelliği var yine. Gaming değil senin seçtiğindekine göre killer ethernet ve audio boost ne kadar fark ediyor bu tartışılır.

Zalman ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Power Supply Bu nasıldır ? 540 w veriyormuş galiba

Dvd-rw almam lazım bana lazım oluyor. Anakartı değiştirebilirim.
Kingston ramler nasıldır? Mesela bu:
Kingston HyperX 8GB (2x4) 1600MHz DDR3 Savage Ram cl9

Son düzenleme:
Zalman ZM600-LX kullanıyorum. Tavsiye ederim. Sesini duymuyorum. Diğer fan sesleri sesini bastırıyor. Çok sessiz yani. Ramler de uygun. Alabilirsin. Kendi kullandığım ram ise Gskill 4x2 1600 MHZ onu da tavsiye edebilirim.

Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler Power Supply çok hoşuma gitti. Zalman z3 için modüler olması iyi olur diye düşünüyorum. 80Plus Bronze olması da iyidir.

Eksen bilgisayarin fiyatlarindan, daha uygun fiyatli bir yer bulamadim ben sinerjiden bile daha ucuza satıyorlar.

Bende benzer bir sistemi pazartesi toplayacagim oradaki fiyatlara da bakmani öneririm.

Diger arkadaslarin önerilerine katılıyorum.

Zalman is yapacaktır, H97 yonga setine gerek yok bence H81 is görür.

SSD göremedim H81 ve zalman eklemeleriyle ssd takmak daha mantıklı bence.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı