Çözüldü GTX 970 sistem aşırı RAM kullanım sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berk Saltuk

Kilopat
Daha fazla  
1 ay önce yeni PC toplamıştım ve bir kasma sıkıntısı vardı. Bununla ilgili daha önce 2 kere konu açtım. Donanımsal bir sıkıntı olduğundan şüphelendik. (ki hala şüphelerim var) Ama sanırım sıkıntı RAM'in aşırı kullanımından. PC'yi açıyorum RAM %20'lerde geziyor, sonra 1 saat sonra falan %50 falan çıkıyor, biraz daha geçince %80-90 çıkıyor ve hiçbir program açık olmamasına rağmen RAM kullanımı kesinlikle düşmüyor. Ve haliyle PC deliler gibi kasıyor. Windows 10 kullanıyorum sorun w10'dan mı yoksa RAM'lerden mi, yoksa başka bi sebepten mi? Virüs taraması yaptım virüs de yok. W8'e mi formatlasam? Formatla ugrasmak istemiyorum bir de bir sürü program falan kurulu haliyle. Bunun bir çözümü yok mudur? Simdiden teşekkür ederim.
Pc özellikleri:
  • Asus GTX970 strix
  • Msi z170a gaming m3
  • Intel i5 6600
  • Corsair 8GB RAM

Valla format atmaktan başka bir çaren kalmamış bence. hayırlı olsun sistemin bende i5 6500, msi bazooka, 8 gb kingston fury 2133 ram r9 390 vs sistem kurmayı düşünüyorum ,bana bir önerin varmı ?

Valla format atmaktan başka bir çaren kalmamış bence. hayırlı olsun sistemin bende i5 6500, msi bazooka, 8 gb kingston fury 2133 ram r9 390 vs sistem kurmayı düşünüyorum ,bana bir önerin varmı ?
Ben de anakartı o şekilde alacaktım. Ama güçsüz falan dediler değiştirdiler Vatan'da. Gerçi ne kadar güvenilir bilemiyorum :D Ben de Windows 8e döneyim madem yapacak bi şey yok.
Yükseltme ile kurduysanız bu tarz sorunlar ile karşılaşırsınız. Onun haricinde arka planda çalışan bir yazılım buna sebep oluyor olabilir.
Yükseltme ile kurmadım ama Windows 10 genel olarak henüz sorumlu sanırım. Arka planda şüpheli bi yazılım da yok. En iyisi bi format atayım içim rahat etsin

Şimdi format attım. Chipset, ekran kartı sürücülerini vs. yükledim fakat hala tanınmayan aygıtlar var. Windows 10 kurduğumda da aynı şekilde sürücüleri falan yükledim ama böyle bir şey olmamıştı.
Bu şekilde tanınmamış aygıtlar var. ACPI\INT345D\3&11583659&0 bilinmeyen aygıt buymuş. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Adsız.png

Sistem dosyalarında hata olabilir, güvenli modda dene. Sonuç değişmiyorsa birde slot değiştirip dene ,yine sonuç aynıysa ramlerde sıkıntı var demektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı