GTX 970 Sistem CPU Kullanım Sorunu

343675

Hectopat
Dostlar sistemim:

8 GB DDR3 RAM.
MSI GTX 970 OC Edition.
i5 4670 Haswell.

Donanımdan anlayan bir insan değilim. Bu sistemde ağır grafik bazlı oyunları (Fortnite, Forza Horizon 4) oynarken GPU kullanımım %65 70 arasında gezdiğini gördüm. Grafik ayarlarıyla oynadım hiçbir fark olmadı. CPU ise ona oranla daha yüksek bir kullanım değerine sahipti.
İnternetten araştırdım i5 4670 GTX 970'e darboğaz yapmadığını okudum.

Sorum şu 8 GB RAM yeterli gelmediği için mi bunu yaşıyorum? Ona göre RAM yükseltmesi yapacağım. Ne yapmamı.
Önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı nedir? Sistemin bütün detaylarını yazar mısınız?
Aerocool White 650W 80+
O ikili özellikle de işlemc, zaten söylediğiniz oyunlarda darboğaz yapmaz. FPS değerleriniz nasıl? Belki düşük ayar ve çözünürlükte oynuyorsunuzdur. Biraz daha spesifik detay verin mümkünse.
Şuan dışarıda olduğum için ss atamayacağım fakat bu bahsettiğim iki oyunda da yüksek ayarlarda oynuyorum. Fps değerleri 130 140 arasında.

Fortnite'ta bu söylediğiniz değerleri alıyorsunuz hadi ona okey, ekran kartı bir noktaya kadar kendini kullanıp GPU kullanımı işlemci nedeniyle belli bir noktada sabitlenmiş olabilir diyeceğim ama Forza 4 özellikle ekran kartına ve işlemciye benzer ağırlıkta yük bindiren bir oyun, bu noktada yüksek ayarlarda GTX 970'in full yükleme yapması lazım. Biraz garip geldi açıkçası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı