Merhabalar arkadaşlar, çok garip bir sorunum var. Bilgisayarcıya götürmek istemiyorum. Sorunlu parçayı tespit edip değiştirmek istiyorum. Öncelikle sistemi yazayım;
Anakart: MSI G970A-G46.
Ekran kartı: ASUS ROG-STRIX GTX 970 4 GB ekran kartı.
RAM: 2 adet 4 GB Kingston 1600MHz DDR3.
SSD: 128 GB Turbox.
HDD: 1 TB WD-Blue 7200 RPM.
PSU: Everest 500W (80Plus değil.)
Monitör: Acer KG241Q 144Hz 1ms.
Şimdi soruna geleyim; bilgisayar oyundayken takır takır çalışıyor. 10 saatte oynasam hiçbir sorun yok. Ama Chrome'da gezinirken veya dosyalar kısmında da olabilirim internet olması şart değil, arada bir 25-30 saniye donuyor. Fareyi hareket ettirebiliyorum. Bir şey açmaya çalışıyorsam o anda açılmıyor. Her şey sanki normal devam ediyormuş gibi duruyor ama öyle değil. 30 saniye falan geçiyor aradan. Bastığım her şey anında geliyor hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyor. Olay görüntüleyicisinde bununla ilgili hiçbir bilgi geçmiyor. SSD'de olan oyunlarda da kasma yok bu arada veya donma.
Şunları denedim;
RAM'leri başka RAM'lerle değiştirdim yine yaptı sorunu.
Harddiski çıkarıp sadece SSD'yi taktım kurdum Windows'u yine yaptı.
Ekran kartını değiştirdim başka bir tane taktım yine yaptı.
Şimdi en son harddiske kurdum Windows'u şu anlık henüz yapmadı. 10dk oldu deniyorum daha. Bugün içinde sonucu paylaşırım ama bana yapcak gibi geliyor nedense.
CrystalDiskInfo'da SSD ve harddiskte herhangi bir sorun gözükmüyor. Anakartın arıza ışıklarında herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.
Sorun çok ilginç cünkü aynı disk icinde bulunan bir oyun kasmıyor. Ama aynı disk içinde Windows kurulu, Windows arada bir 30 saniye gidiyor.
Bu arada 3 kere format attım 2 gün içinde. İkinci formatımda başlat menüsüne basınca açılmıyordu daha yeni atılmasına rağmen.
not:
Herhangi bir crack yapmıyorum. Formatı atınca sadece Steam ve Chrome yüklüyorum.
sıfır aldığım ürünler:
Monitör, PSU, SSD, anakart. Gerisi ikinci el.