GTX 970 sistem GTA 5 FPS takılma sorunu

Enes Aydoğan

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün gece sistemimde hiç bir sorun yoktu tâki sabah oyuna girene kadar. Single playerde kasma yok ultranın biraz kısık ayarlarında 75 FPS civarı alıyorum (1080p). Online'a girdiğim zaman fareyi hareket ettirdiğimde oyuncu yürüdüğünde takılmalar meydana gelmeye başladı. Bir kaç video izledim benim gibi aynı sorunla karşılaşan bir sürü kişi gördüm. Örneğin şu arkadaş videosunu çekmiş fakat bu sorunu ben çok sık yaşıyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütün sürücülerim güncel. Oyunu pencere moduna alıp görev yöneticisinden hangi değerler dahafazla kullanılıyor diye baktım RAM en fazla %89'a geliyor yükselmiyor. Ayarları en düşüğe çektim çok az bir akıcılık sağladı hızlı gittiğim zaman bir araca çarptığım zaman sorunlarım tekrarlamaya başladı. Ekran kartımdan şüpheleniyorum yardımcı olur musunuz?

ASUS GPU Tweak II kurup ekran kartını Gaming moduna alın ve öyle deneyin.

upload_2016-4-11_13-1-32.png

Güncellemelerini kontrol et, bu sabah girdim diyosun senden habersiz windows güncellemeleri yüklüyor olabilir, yükleme sırasında da bu tür takılmalar mümkündür yada arka planda çalışan başka bir program ve hizmeti dolayısıyla olabilir. Sıkıntının ekran kartından olduğunu sanmıyorum.

ASUS GPU Tweak II kurup ekran kartını Gaming moduna alın ve öyle deneyin.

Eki Görüntüle 153865

Yaptım sorunum düzeldi gibi, sıklıkla olan FPS düşüşleri dakikada bir olmaya başladı, pek rahatsız edici değil fakat sorunumun devam etmesi ileri zamanlarda benzeri sorunlardan yaşayacağımdan korkuyorum.

Güncellemelerini kontrol et, bu sabah girdim diyorsun senden habersiz Windows güncellemeleri yüklüyor olabilir, yükleme sırasında da bu tür takılmalar mümkündür ya da arka planda çalışan başka bir program ve hizmeti dolayısıyla olabilir. Sıkıntının ekran kartından olduğunu sanmıyorum.

Güncellemeleri bulur indirmez bana sorar öyle yükler. Halen ekran kartımdan şüpheliyim oyuna girdiğimde cızırtı oluyor coil whine sorununun performansı etkilemediğini duydum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı