GTX 970 Sistem Isınma Sorunu

HolyKhal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce 3.800 TL civarı sistem toplamıştım ama araştırma hatası nedeniyle GTX 970 ekran kartına amd sistem topladım, çoğu oyunu low ayarlarda oynuyorum ve PC acayip derecede ısınıyor. Yani elimi kasaya bile değdiremiyorum. Şu son günlerde bu ısınma daha da arttı. Video veya canlı yayın izlerken bile PC ısınıyor. Bilmiyorum bu sıcaklık normal mi ama 56 derece gösteriyor ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci nedir?
Gtx 970 in hangi modelini kullanıyorsunuz?
Kasanızın modeli nedir?
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Sorun etme bende de 970 li sistem var ekran kartı ısınıyor ama kendi fanları otomatik olarak ayarlıyor ve belli bir sıcaklıkta sabit tutuyor ben Adana'da yaşıyorum ve sıcaklık sadece 49 derece yani sorun etme .

Benim sistemde ısınıyordu polygoldun pervanesi var küçük ucu usb pcye bağlıyosun 5 le 7 dakka sonra kasanın ustu soğuyor ısınmıyor ben çok isinirsa bunu kullanıyorum bulabilirsen al tavsiyem.

İşlemci nedir?
Gtx 970 in hangi modelini kullanıyorsunuz?
Kasanızın modeli nedir?
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?
İşlemcimin markası amd a10 7850k
MSI Gtx 970 kullanıyorum.
Kasamın modeli gıgabyte ıf 133
evet stok soğutucu kullanıyorum

APU bir işlemciye sahipsin. Oyunlarda işlemcideki tümleşik ekran kartının kullanılmadığına emin misin ?

Masaüstüne sağ tıkla Ekran Çözünürlüğü sekmesinin altında Gelişmiş Ayarlar seçeneğine gir. Oradan hangi kart aktif görebilirsin
Düzenleme: Bir de sürücülerinin güncel olup olmadığını denetlemeni isteyeceğim. Denetim Masası-Aygıtlarım ve Yazıcılarım kısmından yanılmıyorsam Görüntü Bağdaştırıcıları altında ekran kartlarının görünmesi lazım. Oradan Gtx970'e sağ tıklayıp Sürücü Yazılımını Güncelle seçeneğini seçip İnternet Üzerinde Ara seçeneğini seçersen sürücün güncel mi değil mi görebilirsin. Bunu bütün parçaların için de tek tek yapabilirsin

buradan mı bahsediyorsun hocam?

Dosya Ekleri

• paint.png
    58,1 KB · Görüntüleme: 286
buradan mı bahsediyorsun hocam?
Buradan bahsediyorum ancak o kart ile o performansların alınması yazılımsal-donanımsal sıkıntılar olduğunun göstergesidir. Buradan sonrası teknik kısıma kayar ve beni aşar. Bir de sürücüleri güncelleyip dene dostum. Eğer sorun çözülmezse sistemini tüm detaylarıyla [Anakart ve işlemci modeli,BIOS sürümü (performansta çok etkisi oluyor mu bilemiyorum) vs ] buraya yazarsan bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır mutlaka. Umarım ekstra masraf çıkmadan halledilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…