GTX 970 Sistem Isınma Sorunu

HolyKhal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce 3.800 TL civarı sistem toplamıştım ama araştırma hatası nedeniyle GTX 970 ekran kartına amd sistem topladım, çoğu oyunu low ayarlarda oynuyorum ve PC acayip derecede ısınıyor. Yani elimi kasaya bile değdiremiyorum. Şu son günlerde bu ısınma daha da arttı. Video veya canlı yayın izlerken bile PC ısınıyor. Bilmiyorum bu sıcaklık normal mi ama 56 derece gösteriyor ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi ilk topladığımda da oyunlarda kastığı için bir konu açmıştım genel kanı sistemin darboğaz yapmasıydı galiba öyle

İşlemcinden kaynaklı bir darboğaz söz konusu ise hızaşırtma yapmayı deneyebilirsiniz her zaman. Ancak öncelikle güç kaynağınız,işlemciniz ve anakartınız bu işleme uygun mu iyice bir öğrenin. Eğer hızaşırtma da çare olmazsa sistemde yükseltmeye gitmek zorunda kalabilirsiniz maalesef.

Sistemimin overclock yapmaya uygun olduğunu düşünüyorum ama daha önceden laptop kullanmaktan gelen cahillikle o işlere girmek ne kadar doğru olur emin değilim

Sistemimin overclock yapmaya uygun olduğunu düşünüyorum ama daha önceden laptop kullanmaktan gelen cahillikle o işlere girmek ne kadar doğru olur emin değilim
Dediğim gibi öncelikle iyice öğrenin detayları. Sosyal'de her türlü bilgi mevcut hızaşırtma ile ilgili. Yine de aklınıza takılan bir soru olursa ( benzer konu yoksa ) konu açmaktan çekinmeyin.

Dediğim gibi öncelikle iyice öğrenin detayları. Sosyal'de her türlü bilgi mevcut hızaşırtma ile ilgili. Yine de aklınıza takılan bir soru olursa ( benzer konu yoksa ) konu açmaktan çekinmeyin.
Öyle yapacağım çok sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…