GTX 970 sistem kasma sorunu

JusticeLeague

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemim bu.
sistem.JPG

Dying Light 1080p, medium ayarlarda.. :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olur musunuz arkadaşlar o kadar para verdik. Ekran kartı bozuk mu acaba? İlk başlarda böyle olumyordu GTA5'i falan oynuyordum güzel şekilde. Ama şimdi o da aynı böyle kasıp duruyor. Anlamadım gitti

Farkettiysen Fps düşmesi yada başka bir görüntü sorunu görülmüyor gönderdiğin videoda. Büyük olasılıkla işlem ve işlemci kaynaklı kasma sorunu var. Arka planda çalışan programlar ve hizmetler yada virüssel bi problem işlemcini yoruyor ve kullanım değerlerini yükseltiyor olabilir. Cpu kullanımı %90 ve üzerine çıktıgında da işlem işleme sıkıntısı dolayısıyla anlık kasmalar yaşıyor olabilirsin. Diğer bir olasılık mekanik disk kullanıyorsan ve aşırı ısınıyorsa disk sıcaklığı düşürmek için hız (okuma-yazma) düşürebilir buda bahsettiğin kasmalara sebep olur. Sende yazdıgın gibi ilk başlarda oynuyordum böyle problemler yoktu demişsin, zaman içinde yüklediğin programlar arka plan hizmetleri yada virüs kaynaklı olarak bahsettiğim işlemci problemine sebep olmuş olabilir yada yetersiz soğutma sebebiyle olabilir. Öncelikle bunları kontrol etmeni öneririm bence kartın bozuk değildir.

Fps düşmesi var dostum video'da.

Dostum fps düşmesinden kastım bir oyun ya fps çok düşük oldugu için kasar mesela 20FPS'nin altı olması gibi yada başka bir problemden. Benim kastettiğim bu değil görüyosun ki fps 100 üstü rakamlarda seyrediyor düştü dediğim yerlede 90 civarlarına iniyor ki bu normal bu fps'ye düşük diyemezsin kasma sorunu bundan kaynaklı değil bence. Bilgisayarı kastıran başka bişey var ve işlemciye biniyor diye düşünüyorum şahsen.

İlk dakikalara bakarsan 10 civarına düşüyor Fps.

İşte o pc kasmasından kaynaklıdır dostum sabit hareket etmeyen bir karede fps (frame per second) almayı bekleyemezsin fakat ilerledikçe görüntü hareket ettikçe gayet yüksek değerlere çıktığını görmektesin. FPS sabit hareketsiz görüntülerde düşer adı üstünde (frame per second) yani saniyelik görüntü sayısıdır. Pc kastıgından dolayı ekran görüntüsü donar sabitleşir sabit görüntüde sabit görüntü sayısı alırsın. Bu arkadaşın sorununun kesinlikle ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum bende aynı kartı yani bir MSI GTX 970 Gaming 4G kullanıcısı olarak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı