GTX 970 sistem oyunlarda belli bir süre sonra görüntü sinyali kesiliyor

Katılım
12 Şubat 2014
Mesajlar
185
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, yaklaşık 20-30 dk oyun oynadıktan sonra ekran kartından görüntü sinyali kesiliyor, monitör HDMI sinyali yok diye uyarı vermeye başlıyor ardından bilgisayara reset atıp yoluma devam ediyorum. Daha önce de ekran kartı yakmış biri olarak "sanırım bununda ömrü bitiyor (ekran kartım dördüncü yılına giriyor artık)" diyerek fazla üzerine gitmemeye başladım. Ekran kartına çok da yük olmayan stardew valley gibi oyunlar oynarken bile aynı durum yaşanmaya başladı ama bu sefer durumun farklı olduğunu fark ettim. Önceki ekran kartı yakma tecrübelerimde PC kitlenirdi ne ses ne de başka bir şeye erişimim olabilirdi ama şu an yaşanan olaylarda arkada çalışan video, Discord'daki sesli sohbet her şey sorunsuz devam ediyor. Bundan sebep biraz şüphelendim açıkçası sorun ekran kartında değil de başka bir şeyde olabilir mi?
Ekran kartım ASUS STRIX GTX 970'dir.

Konuyu açtıktan sonra aklıma geldiği için düzenleme: 45dk FurMark'a soktum hiçbir sorun olmadı 70 dereceyi geçmedi keza oyunlarda da aynı şekilde 70 dereceyi geçmiyor.
 
OCTT'de de test yapar mısınız?
OCCT-20200807-204808-GPU3D.png


Sonuç burada 30dk OCTT test yaptım 76 derecenin üzerine çıkmadı.
 
Oyunlarda kapanıyorsa test yaparken de kapanmalıydı. Demek ki ekran kartında hala iş var. Diğer parçaları test etmeni tavsiye ederim. Arkadaşın dediği gibi harddisk ve ek olarak RAM'i de test edebilirsin. Uzun süredir kasayı temizlemediysen bir güzel temizliğini yap ve termal macunu da yenile.
 
Sabit diskinize test yaptınız mı, sorunsuz mudur?
1596831410509.png

HDD temiz görünüyor fakat programın Health bölümünde şöyle bir hata mesajı var.
1596831471861.png

Güncelleme: Uyarıdaki öneriye uyarak kablo değiştirdim hala hata veriyor.

Yarın memtest yapıcam birde bakalım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı