GTX 970 Sistem Toplama

Gtx 970 alma, coil whine ve bellek kullanamama sorunu var bu da 3.5 gb üstü bellek kullanan oyunlarda hoş olmayan takılmalara neden oluyor. Biraz daha ekle 980 al veya r9 290x'e yönel veya r9 300 serisini bekle. Ayrıca doların düşmesini de bekle :D

6QvNv7.jpg

Bence işlemci olarak www.vatanbilgisayar.com: Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar bunu tavsiye ederim. Fiyat performans işlemci, overclock edilebiliyor.
Yok artık o sisteme ha. Delirdin mi sen.

Gtx 970 alma, coil whine ve bellek kullanamama sorunu var bu da 3.5 gb üstü bellek kullanan oyunlarda hoş olmayan takılmalara neden oluyor. Biraz daha ekle 980 al veya r9 290x'e yönel veya r9 300 serisini bekle. Ayrıca doların düşmesini de bekle :D
Dolar düşmeyecek hatta daha daha yükselecek ve belkide euro ile aynı olacak. 4 ayda 18 kuruş artmış

O sisteme de pc mate koymak diğer bileşenlere ayıp olur. :D

Z97 gaming 5 ten şaşmayın bende kullanıyorum gayet memnunum.
Olmadı kardeşim olmadı ama sen istersen oldu diye bil.

Ama bu anakartın özelliklerine baktığımda 3000 mhz'ye kadar destekliyormuş hatta link vereyim:

www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Desteklesin sonuçta 1600 mhz kullancak o sadece göz boyama

Z97 gaming serisini pc mate den farklı yapan şeyler:

1-İçindeki ses kartı gözle görülür derecede seste fark yaratıyor.
2-Sli desteği, pc mate in crossfire desteği var ekran kartımız ise nvidia.
3-Üzerindeki usb port sayıları.
4-Daha çok yazılım desteği msi gaming app vb. bir çok destek
5-Tasarımının iyi olması

O kadar para döktükten sonra gözle görülür bu kadar farkı olan anakartı almak varken sırf üzerine bileşenleri takmış olayım çalışsın mantığıyla alınmamalı boşuna 250 lira fark koyulmuyor.

Ama bu anakartın özelliklerine baktığımda 3000 mhz'ye kadar destekliyormuş hatta link vereyim:

www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Anakartın destekliyor olabilir ama işlemcinin de ne desteklediğine bakmalısın ve intel işlemcin en fazla 1600 Mhz rami destekliyor bunun üzerinde bir ram alırsan boşuna para vermiş olursun.
Ama Ben 1600 Mhz ile yetinmem daha yüksek istiyorum dersem sistemi AMD ye çevirmen gerekir ki bence hiç gerek yok. İntelle 1600 Mhz Tatmin eder seni.

Anakartın destekliyor olabilir ama işlemcinin de ne desteklediğine bakmalısın ve intel işlemcin en fazla 1600 Mhz rami destekliyor bunun üzerinde bir ram alırsan boşuna para vermiş olursun.
Ama Ben 1600 Mhz ile yetinmem daha yüksek istiyorum dersem sistemi AMD ye çevirmen gerekir ki bence hiç gerek yok. İntelle 1600 Mhz Tatmin eder seni.
AMD işlemcilerin içindeki bellek kontrolcüsü 1866, Intel işlemcilere gömülü bellek kontrolcüsü ise maksimum 1600MHz'e belleklere kadar destek veriyor. Ancak anakart destek verdikten sonra biostan frekans yukarı çekilerek kullanabilir. Ben 8 gb ddr3 2400 mhz ram kullanıyorum. Anakartımın bios ayarında xmp profili seçtim. Sorunsuzca 2400 mhz frekansında kullanabiliyorum. İntel alırsan 1600mhz den fazla kullanamazsın felan onları geçiniz. Ram fiyatları pahalıyken zaten ddr3 1600 mhz yeterli. Oyun için aradaki fark hissedilmez bile.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı