GTX 970 sistem toplama

Qrtizon

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2015
Mesajlar
1.395
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben GTX970 tabanli bir sistem toplamak istiyorum. Bu sabah saatlerinde şöyle bir sistem topladim. Bu sistemin eksiklikleri veya yanliş secilmis parcalari hangileri?

1.png
2.png





Edit bu parcalar vatan'da indirimliydi 1600MHz alacagima 1866 aldim. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa kasa ve güç kaynağını ayrı ayrı sağlam bir şeyler alın.
İki kere aynı anakartı koymuşşunuz. Bilgisayar tek anakartla da çalışır :D
Anakartınızın soketi 1151 sokettir bu yüzden 1150 soket bir işlemci ile uyumsuzdur. Anakartı 1150 soket almak yerine İşlemciyi daha yeni nesil olan i5 6500 ile değiştirin. Biraz daha bütçe dostu kardeşi i5 6400'ü de tercih edebilirsiniz.
Artık DDR4 'e de geçin derim. Skylake sistem toplayıp da DDR3 kullanmayın. Bunun için anakartınızı DDR4 destekli Asus Z170-p veya Msi Z170A modeliyle değiştirebilirsiniz. Alacağınız işlemcilerin çarpan kilidi kapalı olduğundan dolayı hız aşırtma yapamazsınız. Bu yüzden isterseniz anakartı MSI H170M Pro-DH modeli ile de değiştirebilirsiniz.
Belleği de CL değeri düşük DDR4 bir bellek ile değiştirin.
 
Parçalar birbiriyle uyumsuz. Eğer net bütçeni söylersen uyumlu bir sistem oluşturabilir.
 
Islemci 4590k yanlis eklemisim :) Üstelik 2 anakart degil. Tek anakart 2. fotografta orayida almisim :)

Butcem 3.500 TL bilgisayari taksitle alicam montaji dahil. Elimde olan monitör kotu birsey oldugundan ek plarak monitorde ekleyebilirsiniz.

Birde monitor fiyata dahil degil. Full HD fiyat performans sistem ve ayni sekilde fiyati ucuz ve kaliteli bir sistem istiyorum, dolarda iyice düşeceğini düşündüğümden sistemi almakta biraz gec davranacagim. Elimde lgnin optik sürücüsü bulunmakta, fakat tak çıkar yapmayı sevmedigimden optik sürücüde koyarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sana şöyle bir sistem öneririm. Oldukça dengeli bir sistem. Skylake tabanlı olmasıda iyi bir şey. GTX 970 ile uzun bir süre yüksek ayarlarda akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız.
Toplam 3528 TL. Eğer ben bütçemi aşamam diyorsan SSD'yi çıkarabilirsin.

Screenshot_2015-11-03-20-35-54.png
Screenshot_2015-11-03-20-36-06.png
 
Bütçeyi zorlama şansın yoksa ve monitör de istiyorsan buyur kardeş
ddr4.png


Monitör bütçeye dahil değil demişsin,yeni farkettim.Önerdiğim sistemdeki ekran kartını Msi veya Asus,işlemciyi de i5 6500 yaparak bir de 120 gb SSD ekleyebilirsin.
 
Öncelikle tekrar merhaba,türkçe kurallarına uymadığım için banlanmıştım.

Bütçe mönitör dahil 4.000TL

İşlemci için 6600k ve gtx970 kullanın lütfen.Uzun bir sürr kullanacağımdan sonradan arıza çıkaracak parçalar olmamali.Kasayı aldıktan sonra degiştirme şansım olmadığından hassas davranmanız önemle rica olunur.
Sistemi uzun süre kullanacağımdan overclock yapmaya kalkışabilirim.Duyduğuma göre anakarttan basit bir şekilde overclock yapılabiliyormuş.

Önerdiğiniz site bana kurulumu işletim sistemini kurup gönderirse güzel olur.
 
Lodiac adlı arkadaşın topladığı sistem baya hoşuma gitti açıkcası.Sormak istediğim birşey var cpu soğutucusu işimi görürmü ki?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı