GTX 970 Sistem uyumu, öneri ve fikirleriniz

Boomdeyada

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Masaüstü toparlama kararı aldım ancak uzun zamandır (10 yıldır) masaüstü kullanmadığım için fiyatlar, gerekli parçalar, uyum vs çoğu gerekli bilgiyi unutmuş hatta bilmediğimi fark ettim. En başta internetteki önerilere de baktım ancak bir masaüstü toplamak sadece kasayı doldurmakla olmuyor malumunuz. Ekranıydı, ses sistemiydi iş baya renkli bir hal alıyor :D

Biraz acemice, biraz da oradan buradan topladığım bilgilerle bir sistem topladım kafamda aşağıya hepsini yazıp sizlerin önerisine göre değiştirmek var aklımda ama sistemden önce belirtiyim, ben sistemi toparlarken 'masaüstü sonuçta zamanla, parça parça geliştirmemde kolay olur' düşüncesiyle DDR4 destekli şekilde toparlamaya çalıştım ama bunu yaparken gidip en ucuzunu seçmekten de kaçındım. Örneğin oynadığım oyun olan WoW'da son 2 yıldır donanımsal güç isteyen işleri yaparken (ki GPU kadar olmasada CPU'da rol oynuyor) 10-15 FPS ile takıldım ki en düşük ayarlar, kapatabileceğim her şeyi kapattığım halde (normal yerlerde 40-50 FPS) , şuanki toplamak istediğim bilgisayarda en azından minimum 50-60 FPS olmasını umuyorum öncekinin 10 verdiği yerlerde ^^ Tabiki tam istediğimi alabilir miyim bilemem ama dediğim gibi masaüstü geliştirilmesi ilk aldıktan sonra kolay, zamanla ekler ya da değiştiririm ihtiyaçlara göre.

Lafı daha da uzatmadan bir oyun bilgisayarı toplamayı planlıyorum ve tabiki sistemi alınca başka birkaç oyunu daha oynarım ama genel anlamda oynadığım iki oyun WoW ve CSGO.
Tek bi ricam var AMD'nin ne işlemcisini nede ekran kartını önermemeniz. Çok çektim, çok çeken gördüm töbeliyim kendisine.

Anakart: Asus Z170 Pro Gaming Z170 PRO GAMING - Genel Bakış

İşlemci: Intel Core i5 6600K Intel® Core™ i5-6600K Processor (6M Cache, up to 3.90 GHz) Teknik Belgeler

Burada hemen sorıyım; düşündüğüm anakart LGA1151 soketini destekliyor ancak işlemcinin sitesinde FCLGA1151 yazıyor, uyum sorunu yaşar mıyım? İkisini aynı anda kullanan gördüm ama genede sorıyım uyum sorunu olur mu?

Ekran kartı: Gigabyte GTX 970 4 GB 256 Bit GIGABYTE - Graphics Card - NVIDIA - PCI Express Solution - GeForce® 900 Series - GV-N970G1 GAMING-4GD (rev. 1.0/1.1) (Bu parça özellikle beni bitiren parça, fiyat olarak daha üstüne şuan gerek olduğunu düşünmüyorum ama fikirleriniz önemli)

Ram: Kingston HyperX Fury Black 8 GB 2666MHz DDR4 (Sonraki zamanlarda yanına aynısından 1 tane daha koymayı planlıyorum)

Kasa: Corsair Air 540 (Türkiye'de mini diyor satıcılar ama mini değil bu) http://www.corsair.com/en/carbide-series-air-540-high-airflow-atx-cube-case

Soğutucu: Cooler Master HYPER412

Güç kaynağı: COOLER MASTER RS 550 SILENT PRO GOLD 80PLUS 550W

Monitör: Asus VP228H 21.5 1ms HDMI 1920x1080 (Esas istediğim monitörler bunun fiyatının 2-3 katı olduğu için pek seçeneğim yoktu tercih yaparken malesef ya da ben bulamadım)

Geri kalan parçalar biraz daha kişisel olduğundan yada hali hazırda elimde olduğundan yazma gereği duymadım ama genel anlamda termal macundan tutunda mikrofona kadar herşey var listede :D

Bu yazdığım parçaların uyumluluğu hakkında araştırma yaptım ama işi şansa bırakmak doğru olmaz. Uyumsuzluk ve varsa önerileriniz, bunu alma yerine şunu al, şu parça gereksiz bak bu alt seviyesiyle çok farkı yok bunuda alabilirsin dediğiniz parçaları bana söylerseniz sevinirim. AMD olmasın yeter.

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX970 yerine GTX1060 almalısınız, kasayı Thermaltake Core v71 yapabilirsiniz ayrıca ramleri 2133 Mhz yapmalısınız anakartınız 2133 Mhz destekliyorken sizin 2666 Mhz almanız para israfı olur son olarak overclock yapacaksınız belli ki bu yüzden güç kaynağını 600 veya 650w yapmanız yararınıza olacaktır.

GTX970 yerine GTX1060 almalısınız, kasayı Thermaltake Core v71 yapabilirsiniz ayrıca ramleri 2133 Mhz yapmalısınız anakartınız 2133 Mhz destekliyorken sizin 2666 Mhz almanız para israfı olur son olarak overclock yapacaksınız belli ki bu yüzden güç kaynağını 600 veya 650w yapmanız yararınıza olacaktır.

Ekran kartı fiyat farkı çok yok ama biti düşük sizin önerdiğinizin, önerme sebebinizi merak ettim açıklarsanız sevinirim. Birde anakartın özellikler 'DDR4 3400MHz (O.C.) 4 DIMM, çift kanal XMP desteği' yazıyor bu durumda almayı planladığım ramlar genede tam performansında çalışamazmı acaba?

Önerilerinizi bekliyorum dostlar

Ekran kartı fiyat farkı çok yok ama biti düşük sizin önerdiğinizin, önerme sebebinizi merak ettim açıklarsanız sevinirim. Birde anakartın özellikler 'DDR4 3400MHz (O.C.) 4 DIMM, çift kanal XMP desteği' yazıyor bu durumda almayı planladığım ramlar genede tam performansında çalışamazmı acaba?

GTX 1060 bencede aradaki farkı ödemeyi gözünüz alıyorsa. Ekran kartı bit değerine bakılarak alınmaz ona bakarsan yıllar önce 384 bit 512 bit kartlar vardır. O kartlar hala dünyanın en iyi kartları olmalı o zaman. GTX 1000 serisi yeni çıktı. 1060 dediğin kart bir önceki nesilden GTX 980 ile kapışacak kapasitede. Güç tüketimide daha az o nedenle 970 yerine 1060 almalısın almak istersen eğer.

İlk olarak ekran kartını bit değeri düşük diye yargılamak çok saçma bit değerinin performansla alakası bile yok GTX1060 önermemin nedeni Pascall mimarisi daha performanslı ayrıca aralarında fiyat farkı sadece 100 TL ikinci olarak Asus Z170 Pro Gaming D4 2133Mhz ATX 1151 Sinerji'de 2133 Mhz yazması kafamı karıştırdı evet 3400 Mhz'a kadar desteği varmış o konuda sıkıntı yok ama dediğim gibi ekran kartını kesinlikle değiştirmelisiniz ona vereceğiniz paraya yeni çıkmış, daha performanslı, ve DX12'ye hazır olan kartlar almalısınız. Bu arada işlemci ile herhangi bir problem olmaz.

GTX 1060 bencede aradaki farkı ödemeyi gözünüz alıyorsa. Ekran kartı bit değerine bakılarak alınmaz ona bakarsan yıllar önce 384 bit 512 bit kartlar vardır. O kartlar hala dünyanın en iyi kartları olmalı o zaman. GTX 1000 serisi yeni çıktı. 1060 dediğin kart bir önceki nesilden GTX 980 ile kapışacak kapasitede. Güç tüketimide daha az o nedenle 970 yerine 1060 almalısın almak istersen eğer.

İlk olarak ekran kartını bit değeri düşük diye yargılamak çok saçma bit değerinin performansla alakası bile yok GTX1060 önermemin nedeni Pascall mimarisi daha performanslı ayrıca aralarında fiyat farkı sadece 100 TL ikinci olarak Asus Z170 Pro Gaming D4 2133Mhz ATX 1151 Sinerji'de 2133 Mhz yazması kafamı karıştırdı evet 3400 Mhz'a kadar desteği varmış o konuda sıkıntı yok ama dediğim gibi ekran kartını kesinlikle değiştirmelisiniz ona vereceğiniz paraya yeni çıkmış, daha performanslı, ve DX12'ye hazır olan kartlar almalısınız. Bu arada işlemci ile herhangi bir problem olmaz.

Durun vurmayın, yaptık bi hata bit dedik ^^

Ekran kartını verdiğiniz öneriyle değiştirmem mantıklı duruyor teşekkürler. En iyi modeli ASUS GeForce GTX 1060 6GB STRIX OC imiş, ama bunun dışında siz hangisini önerirsiniz modellerden?

Birde anakartın desteği dışında uzun ömürlü olmasını istiyorum, bana önerebileceğiniz bu sisteme uygun, uzun ömürlü bir kart varmıdır?

Son olarak işlemci soğutucu ne önerirsiniz? İlk aşamalarda OC yapıcağımı sanmıyorum, şimdilik güzel bi hava soğutma beni üzermi? Birde hava soğutmaların boyutları çok fazla, kasaya yada anakart üzerinde bir sıkışıklığa sebep olup olmıcağını nasıl anlarım?

Durun vurmayın, yaptık bi hata bit dedik ^^

Ekran kartını verdiğiniz öneriyle değiştirmem mantıklı duruyor teşekkürler. En iyi modeli ASUS GeForce GTX 1060 6GB STRIX OC imiş, ama bunun dışında siz hangisini önerirsiniz modellerden?

Birde anakartın desteği dışında uzun ömürlü olmasını istiyorum, bana önerebileceğiniz bu sisteme uygun, uzun ömürlü bir kart varmıdır?

Son olarak işlemci soğutucu ne önerirsiniz? İlk aşamalarda OC yapıcağımı sanmıyorum, şimdilik güzel bi hava soğutma beni üzermi? Birde hava soğutmaların boyutları çok fazla, kasaya yada anakart üzerinde bir sıkışıklığa sebep olup olmıcağını nasıl anlarım?
En performanslı model olmasına karşın ayrıca en pahallı modelde o, bütçeniz fazlaysa alın o kartı 1200-1300 Tl civarı GTX1060'lar da var ve ondan kalır yanları yok (MSI GTX1060, ZOTAC GTX1060) gibi anakart konusuna gelirsek GIGABYTE Z97X-Gaming 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart bu anakart gerçekten güzeldir alabilirseniz bunu almanızı öneririm soğutma olaraksa ilerde sıvı soğutma alacağınızı farz edersek Akasa Venom Atto önerebilirim sizi rahat götürür sonrasında iyi bir sıvı soğutma alarak OC yaparsınız. Anakart üzerinde herhangi bir sıkışıklık yapacağını düşünmüyorum fakat ramlere çarpabilir bunun için ramlerinizin boyutunu araştırmalısınız forumda yetkili bir arkadaş bu konuyu açıklar size çünkü yanlış bilgi vermek istemem.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı