GTX 970 Sistemde Donma

AhmetHmz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar. Dün sağlam bir sistem topladım;

Gigabyte GTX 970
MSI B150 Gaming M3
Intel Core i5 6600
HyperX 16GB Ram

Bilgisayarı açık şekilde 40-50 dakika beklemeye alınca geri geldiğim zaman monitörün tuşuna basıp ekranı açtığımda herhangi bir şey bağlı değilmiş gibi oluyor. 2-3 dakika sonra ise ekran geliyor fakat bilgisayar donuyor sadece mouse donarak hareket ediyor ve hiçbir şey çalışmıyor ne ctrl+alt+delete ne windows tuşu ne de kasadaki kapatma tuşu. Zalman R1 kasadaki reset tuşuna basıyorum ve reset atılıyor PC'ye ve 40-50 DK açık bıraktığımda yine aynı sorun.

RAM'ler DDR4 de mi ?
Herkese merhabalar. Dün sağlam bir sistem topladım;

Gigabyte GTX 970
MSI B150 Gaming M3
Intel Core i5 6600
HyperX 16GB Ram

Bilgisayarı açık şekilde 40-50 dakika beklemeye alınca geri geldiğim zaman monitörün tuşuna basıp ekranı açtığımda herhangi bir şey bağlı değilmiş gibi oluyor. 2-3 dakika sonra ise ekran geliyor fakat bilgisayar donuyor sadece mouse donarak hareket ediyor ve hiçbir şey çalışmıyor ne ctrl+alt+delete ne windows tuşu ne de kasadaki kapatma tuşu. Zalman R1 kasadaki reset tuşuna basıyorum ve reset atılıyor PC'ye ve 40-50 DK açık bıraktığımda yine aynı sorun.
RAM'leri çıkart, PSU'nun arkasındaki dugmeden gücü kes (bunu PC kapalıyken yap) ve power tuşuna basılı tut 10 saniye sonra ramlari tekrar tak ve gücü kestigin düğmeden tekrar aç ve PC yi aç (Vallaha benim PC de işe yaramıştı inşallah seninkindede yarar çünkü PC'siz hayat cok sıkıcı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
600W Zalman R1 Kasa ile beraber Aldım

RAM'ler DDR4 de mi ?

RAM'leri çıkart, PSU'nun arkasındaki dugmeden gücü kes (bunu PC kapalıyken yap) ve power tuşuna basılı tut 10 saniye sonra ramlari tekrar tak ve gücü kestigin düğmeden tekrar aç ve PC yi aç (Vallaha benim PC de işe yaramıştı inşallah seninkindede yarar çünkü PC'siz hayat cok sıkıcı.)
Ne Yalan Söyleyeyim bunu yapmaya yemez yani çünkü bu teknik işler hakkında pek bir bilgim yok

İşlemci sıcaklık değerleri ne durumda?
33-34 civarlarında

Bir arkadaşım monitörden kaynaklı olabileceğini söylüyor ayarlarda maksimum çözünürlük 1366 x 768 var Bende onu kullanıyorum zaten yeni bir konu açacağım oyunlarda da sorun var

Doğru Hocam sorun monitörde.Dün evdeki TV'ye taktım ve gayet güzel oldu oyunlar falan baya iyi sorun monitörün çözünürlük değerlerindeymiş

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı