GTX 970 sistemde oyun oynarken ekran tek renk olup kapanıyor kasa çalışıyor

zJueX

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, başlıkta gördüğünüz üzere bir sorun var. Oyun oynarken monitör tek renk olup kapanıyor kasa ve diğer her şey çalışır durumda arkadaşlarımla Discord üzerinden konuşurken veya arkada şarkı dinleyip oyun oynuyorsam ses hala geliyor monitör geri geldiğinde hangi oyundaysam donuyor, yanıt vermiyor ya da crash veriyor. Ekran kartına yük binmediği halde 65 derece sabit oluyor. Driver sil yükle yaptım diğer her şeyi denedim (ekran kartı macun yenileme kablo yenileme gibi şeyleri denemedim yazılımsal olanları denedim). Kasayı açıp bir kontrol edeyim dedim ekran kartı sıcak fakat fanlar çalışıyor hiçbir sorun yok yavaşta değildi.

Ekran kartım: NVIDIA GeForce GTX 970.
Termal macundan olabilir diye şüpheleniyorum ama bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı zamanda CPU kullanımını da gösterin, darboğaz var bu arada. İşlemci ekran kartına yetmiyor. Crash verince ne yazıyor?
Crash verince ekranda özellikle bir şey yazmıyor oyun oynarken ekran tek renk olup gidiyor siyah oluyor bekleyince yeniden geliyor ama oyun düz bir şekilde kapanmış oluyor.

CPU kullanımıyla beraber hemen göstereyim.

@InternetciMen
Bu sefer üstteki crash veren map efendim cpu ve gpu olarak ikisinin de kullanımını görüyorsunuz.

GPU kullanımı fazla olmasa bile böyle olması ilginç. OCCT indirip Power test yapar mısınız?
Rehberde var.

Son düzenleme:

Efendim yaptım, herhangi bir sorun olmadı. Sorun bulamadı.

Efendim yaptım, herhangi bir sorun olmadı. Sorun bulamadı.

Yazılımsal sorun olarak kaçırdığım birkaç şey olabilir mi diye düşünmeye başlıyorum artık. Roblox'ta bir ara tekrar veriyordu sil yükle yaptığımda düzeldi hala da bir sorun olmadı.

OCCT de sorun çıkmadıysa 15 20 dakika test yapınca, sorun oyunla alakalı gibi. Steam dosya doğrulaması yapın bence oyuna.

Herkese selam. Sorun hala devam ediyor fakat artık şöyle bir saçmalık var Rocket League ve Roblox'ta olduğu söylemiştim artık vermiyor bu iki oyunda. Arkadaşım yük bindiğinde ekranın gittiğini söyledi fakat 4 saat boyunca RDR 2 oynadım ve hiçbir şey olmadı cidden hiçbir şey olmadı hatta yemek yiyip ardından 2 saat daha oynadım. CS:GO'yu bu hatadan dolayı bırakmıştım bayağıdır karşılaşmayınca belki düzelmiştir diye düşündüm. Daha 6. eldeyken bu hatayı verdi tekrar girdim yine verdi. Artık bu hata sıkmaya başladı herhangi bir çözüm yok mu CS:GO'yu bu hatadan dolayı bırakmıştım .
Not: Cs'yi en az 2 kere sil yükle yaptım bir şey değiştirmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…