GTX 970 Sistemde Oyunların Çökmesi

Bekir Arık

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2016
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Bundan birkaç ay önce arkadaşım için Ryzen merkezli masaüstü bir bilgisayar topladık. İşletim sistemi olarak Windows 10 kullanıyor. Yüklediği tüm oyunlar (online veya offline) bir süre sonra crash veriyor. Sorunun yazılımsal olduğu düşüncesiyle forumlarda yazan farklı yöntemleri denedik. Sorunu donanımda aramamızın sebebi hiçbir şekilde mavi ekran veyahut ani sistem kapanmaları gibi olaylar ile karşılaşmamamız. Ne yapsak sonuç alamadık. Şu an farklı harddiske Windows'u kurup çözüm arayacağız. Sizce bu sorun yazılımsal mı, donanımsal mı? Ne tarz çözümler arayabiliriz? Teşekkürler.
Sistem:
  • Asus Prime B350M-A anakart
  • Ryzen 1700X işlemci
  • 16 GB G-skill bellek
  • GTX 970 ekran kartı (Eski sistemden kalma.)
  • OCZ 650W güç kaynağı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 orijinal mi ?
Arkadaşımın bahsettiği sorun benim bilgisayarım için geçerli olup windows 10 orjinal kullanıyorum. Yani yardımcı olursanız çok memnun olurum her oyunda çökme hatası verip beni masaüstüne atıyor. N11 sitesinden 30 tl' ye windows ürün kodunu aldım ve microsoftun sitesinden windows 10' u indirdim.
 
Kullandığınız oyunlar orijinal mi? Redist paketleri yüklü mü? Sürücülerin güncel mi?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı