GTX 970 sisteme 600W PSU önerisi

Arkadaşların dediği gibi fiyatlar bu şekilde. Bütçemi aşmaz derseniz bunu öneririm.
High Power 600w Element Bronze Güç Kaynağı (HPG-600BR-H12S) Güç Kaynağı

Biraz daha uygun isterseniz buna bakabilirsiniz. Fakat herhangi bir sertifikası yok. Verimlilik seviyesi %80.
Aerocool Value Series 750w Güç Kaynağı (AE-VX750) Güç Kaynağı
İkinci olan güzelmiş bende böyle bişey buldum bu nasıl.
Dark Force Serisi 600W 3xSATA, 3xIDE 6+2Pin PCI-E Power Fiyatı

O güç kaynağını önermem. 12 V kanalından 400 W anca verebilmekte. 600 W bir PSU için verimliliği çok düşük demektir. PSU'yu sertifikalı almaya çalışın ve biraz daha PSU alanında ismi duyulmuş markalar almaya çalışın. O ürünü alacağınıza bu ürünü tercih edin. O üründen daha fazla performansa sahip.
High Power 500w Element Güç Kaynağı (HPQ-500ST-H12S) Güç Kaynağı

O güç kaynağını önermem. 12 V kanalından 400 W anca verebilmekte. 600 W bir PSU için verimliliği çok düşük demektir. PSU'yu sertifikalı almaya çalışın ve biraz daha PSU alanında ismi duyulmuş markalar almaya çalışın. O ürünü alacağınıza bu ürünü tercih edin. O üründen daha fazla performansa sahip.
High Power 500w Element Güç Kaynağı (HPQ-500ST-H12S) Güç Kaynağı
Sistemime 500W yeter dimi ? Ona göre fazla watt'lık ürün almama gerek yok bu çok güzel olur. Ama imkan varsa mağaza link atarmısınız elden almayı düşünüyorum da.

Normalde 500 W yeterli diye düşünüyorum. İşlemciniz 77 W, ekran kartınız 145 W. Fakat yanlış bilmiyorsam ekran kartınızın 2 adet 6 pin güç girişi bulunmaktadır. Bu yüzden örnek vermek için attığım 500 W güç kaynağını alamazsınız. Onun içerisinde 1 adet 6 pin güç çıkışı var.

Normalde 500 W yeterli diye düşünüyorum. İşlemciniz 77 W, ekran kartınız 145 W. Fakat yanlış bilmiyorsam ekran kartınızın 2 adet 6 pin güç girişi bulunmaktadır. Bu yüzden örnek vermek için attığım 500 W güç kaynağını alamazsınız. Onun içerisinde 1 adet 6 pin güç çıkışı var.
8 pin bağlantısı olması gerek ama MSI GTX 970 GAMING 4G İncelemesi - Technopat bu videoda görüldüğü gibi 6 pini 8 pine çeviren bağlantı var. Yeterli olucağını sanıyorum.

Şimdi bir adet 6 pin bir adet de 8 pin bağlantı gerekiyor. 500 W olan PSU'da sadece 1 adet 6 pin güç çıkışı mevcut. Dönüştürücü kullansanız bile 6 pin boşlukta kalacak. Birde dönüştürücüler ne derece sağlıklıdır hiç bir fikrim yok o konuda.

Şimdi bir adet 6 pin bir adet de 8 pin bağlantı gerekiyor. 500 W olan PSU'da sadece 1 adet 6 pin güç çıkışı mevcut. Dönüştürücü kullansanız bile 6 pin boşlukta kalacak. Birde dönüştürücüler ne derece sağlıklıdır hiç bir fikrim yok o konuda.
Haklısın bana önerebileceğin başka güç kaynağı varmı ?

Bence almışken güzel ve kaliteli bir PSU satın alın. Neticede GTX 970 takılı bir sistemde kullanacaksınız ve tüm donanımlarınızı doğrudan etkileyen bir cihaz satın alacaksınız. Bu yüzden yukarıda önerilen 80+ sertifikasına sahip olanlar PSU'lardan birini tercih edin.

Ne yalan söyleyeyim PSU hakkında bilgim az bu yüzden yanlış yaparım diye korkuyorum o yüzden bilgili birilerinden yardım almak için açtım ve siz de bilgili birisiniz bana ucuz bir 500W PSU önerebilirseniz çok memnun kalırım. Çünkü fazla bütçem yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı