GTX 970 SLI için 750W PSU yeterli mi?

cccvincento

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sistemime yeni bir ekran kartı takmak istiyorum ama güç kaynağının yetmeyeceği şüphesi var. Güç kaynağı ve sistem bilgisini aşağıda vereceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem;
  • i7 6700K işlemci
  • Asus Z170 Pro Gaming anakart
  • Kingston Fury 16 GB 8x2 2666 MHz DDR4 RAM
  • Kingston Fury 240 GB 500/500 SSD
  • Asus Nvidia GTX 970 Strike 4 GB OC ekran kartı
  • WD Caviar Black 1 TB 7200 rpm 64 mb önbellekli HDD
  • Sony DVD-RW /CD optik sürücü
  • Kasa içinde 120 mm 6 adet ledli fan
  • Gaming klavye-mouse set

Arkadaşlar sitem bu şekilde, ancak bunun için kullandığın güç kaynağı:
  • High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold 62.5A 12V Güç Kaynağı

Sizce bir tane daha Asus GTX 970 Strike 4 GB OC ekran kartı taksam PC'ye SLI yapsam sıkıntı olur mu? Sistemi günde ortalama 6-8 saat oyun ağırlıklı kullanıyorum.

Yanıt verilmiş fakat SLI ve CF'nin tam anlamıyla oyunlarda istenen düzeyde desteği halen mevcut değil. Atıyorum bir oyundan tam randıman alırken ikinci bir oyunda tek kart performansı almak canını sıkabilir. SLI yapmadan önce bu durumu gözönüne almanda fayda var.

Arkadaşlar merhaba, sistemime yeni bir ekran kartı takmak istiyorum ama güç kaynağının yetmeyeceği şüphesi var. Güç kaynağı ve sistem bilgisini aşağıda vereceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem;
  • i7 6700K işlemci
  • Asus Z170 Pro Gaming anakart
  • Kingston Fury 16 GB 8x2 2666 MHz DDR4 RAM
  • Kingston Fury 240 GB 500/500 SSD
  • Asus Nvidia GTX 970 Strike 4 GB OC ekran kartı
  • WD Caviar Black 1 TB 7200 rpm 64 mb önbellekli HDD
  • Sony DVD-RW /CD optik sürücü
  • Kasa içinde 120 mm 6 adet ledli fan
  • Gaming klavye-mouse set

Arkadaşlar sitem bu şekilde, ancak bunun için kullandığın güç kaynağı:
  • High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold 62.5A 12V Güç Kaynağı

Sizce bir tane daha Asus GTX 970 Strike 4 GB OC ekran kartı taksam PC'ye SLI yapsam sıkıntı olur mu? Sistemi günde ortalama 6-8 saat oyun ağırlıklı kullanıyorum.
6 - 8 saat oyun oynuyorsan takabilirsin.

750 Watt yeterli olur. Hele Gold olursa tadından yenmez. :)

Şu güç kaynağını öneririm: Corsair RM750x 750 W

Son düzenleme:

Yanıt verilmiş fakat SLI ve CF'nin tam anlamıyla oyunlarda istenen düzeyde desteği halen mevcut değil. Atıyorum bir oyundan tam randıman alırken ikinci bir oyunda tek kart performansı almak canını sıkabilir. SLI yapmadan önce bu durumu gözönüne almanda fayda var.

6 - 8 saat oyun oynuyorsan takabilirsin.

750 Watt yeterli olur. Hele Gold olursa tadından yenmez. :)

Şu güç kaynağını öneririm: Corsair RM750x 750 W

Yeterli gelecektir. Her ne kadar SLI ve CF pek önermesem de, kasada durduğu güzellik tartışılmaz bence :)

Vallahi ben bile diyorum, ikinci 970'i taksam mı diye. :) Görüntüsü bile yetiyor.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar, dün bir türlü cevap veremedim. Ekran kartını aldım 2-3 güne ulaşır bana. Kart için yabancı formlarda 800w psu öneriyorlar hatta 1000w diyorlar aksi halde tam yükte ısınma sorunu yaşarsınız şeklinde belirtiyorlar sizce ısınma sorunu olurmu ve SLI değermi? 2. ekran kartı için sıfır 1200 TL verdim.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar, dün bir türlü cevap veremedim. Ekran kartını aldım 2-3 güne ulaşır bana. Kart için yabancı formlarda 800w psu öneriyorlar hatta 1000w diyorlar aksi halde tam yükte ısınma sorunu yaşarsınız şeklinde belirtiyorlar sizce ısınma sorunu olurmu ve SLI değermi? 2. ekran kartı için sıfır 1200 TL verdim.

1 hafta iade süresince dene baktın memnun kalmadın geri iade eder yerine elindekinide satıp tek 1070 alırsın.

1 hafta iade süresince dene baktın memnun kalmadın geri iade eder yerine elindekinide satıp tek 1070 alırsın.
Büyük ihtimal öyle yaparım. Performansında sıkıntı olacağını sanmıyorum hatta 1070 ile beraber yada önde olur ama psu yetmezse o zaman sıkıntı büyük, ya psu değiş yada ekran kartı değiş

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı