GTX 970 Strix vs Gaming 4G

Asus'un avantajı belli sıcaklıklara kadar ekran kartı üzerindeki fanların çalışmaması ve kartın sessiz olması. Sessiz olması senin için bir şey ifade etmiyorsa iki kartı da rahatlıkla seçebilirsin. Zaten msi da kartta yeni twin frozr soğutması getirdi onun da gürültülü bir kart olmadığı kesin. Performans olarak iki model de oc versiyon aralarında performans farkı yok. Yani iki marka da kendini kanıtlamış ve kaliteleri tartışılmaz, gözüne güzel görüneni al geç.
 
Msi tarafında yazılım daha iyi. Soğutma olarak msi soğutması yenilendi yani iyi bir soğutma var. Msi tarafında tek fan çalıştırıp diğerini kapatma gibi şeyler yapabiliyor. Burada ram soğutması için arkaya kapak konmamış ama gerek yok. Attığı sitede asus tarafında bakılınca da ısınma var sadece plaka yüzünden tam gözükmüyor. Bu arada asus sadece 8 pin msi ise 8+6 pin.
 
Msi almayı düşünenler şu ram sıcaklıklarına bir göz atsın bu devirde backplate'siz kartmı kaldı ,
MSI GeForce GTX 970 Gaming OC review - Graphics Card Thermal Imaging Measurements (FLIR)

@Silinen üye

Guru3D'deki makaleden iki tane tablo eklemeye çalışarak onların yaptığı karşılaştırma tabanlı sunayım durumu.

MSI GTX 970 için:

MSI GTX 970.png


Asus GTX970 için:

ASUS GTX 970.png


Bunlar %100 stres testi altında çıkan sıcaklıklar. Backplate'i olmamasına rağmen MSI daha başarılı görünüyor, zaten tasarımı da öyle hissettiriyordu açıkçası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@drumbanger ikisininde kötü degerleri. Ben sadece sogutma için istemiyorum. Backplate'i hem sogutucu blogunu tutması hem görsel olması yani lehimleri görmek istemiyorum. Bir de toz olayı 970'lerde ramlerde arkada üstünde termal ped olup direk blok tarafından sogutulan.

RAM'ler bile ısınırken açık kalmasının mantıklı bir yanı yok. Heleki referans kartta bile varken eger böyle üretim yapmayı düşünüyorsa aynen evga gibi ayrı olarak backplate satmalı. Yoksa karta diyicek birşey yok. SLI ve ramlere oc yapacagım için böyle degerlendiriyorum.


@Recep Baltaş sizin iletişiminiz var galiba msi ile. Siz ne düşünüyorsunuz maliyeti kısmak için mi böyle tercih etmişler? Ayrı olarak satma ihtimalleri varmı ? (yurtdışı dahil)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Msi devre kartını özelleştiriyor. Yani arka tarafta ısınmayan bileşenler kalıyor. İncelemede dikkat ettiysen 2 gb üzerine zor çıktı yani arka tarafta üstt düzey zorlarsan bir ihtimal kullanılacak ramler var.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı