Çözüldü GTX 970 Tabanlı Sistem CS:GO Oynarken Reset Atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

falcoN-

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarda son zamanlarda daha sık yaşamaya başladığım bilgisayar reset sorunu oluştu. Sadece CS GO oynarken. Daha detaylı anlatayım.

CS GO oyuna girdiğimde bazen 5 dk bazen 1 saat sonra PC kendini resetliyor. Kasayı hava ile temizledim sistemde arızalı parça var mı diye performans testleri yaptım sadece ekran kartını test ederken PC reset atıyordu sorunun ekran kartı diye tahmin ettim, söktüm tekrar temizledim. Afterburner kurdum sıcaklıkları takip ettim. (PC boştayken 40, oyunda Max 60 derece) Fan hızlarını otomatiğe çektim, biraz düzelir gibi oldu. Sonra sistemdeki tüm driverları güncelledim. CS:GO komple sildim, tekrar kurdum. Neredeyse her şeyi denedim ama çözemedim ve tıkandım. Tavsiyeniz öneriniz var mı? Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Performans testlerinde reset atmadın bitirebildiğim test sonucunu ekledim.

PC:
Anakart: Z170A (m5)
İşlemci: i7 6700K.
RAM: DDR4 2400 MH 8 GB.
E. Kartı: MSI GTX 970.

Dosya Ekleri

• pc hızı.jpg
    pc hızı.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 80
Çözüm
Durum güncellemesi:

Sorun çözüldü ama nasıl çözüldüğüne dair hiçbir fikrim yok. Arkadaşların uyarısından sonra PSU söktüm tertemizdi, elle kontrol ettim, bir şey göremedim, tekrar taktım, sonra farklı programlarla driverları tekrar güncelledim. Oyun dosyalarını doğruladım vs. şu an bir sorun yok, çözüldü. İnşallah tekrar yaşamam.
CS' yi onboard'dan oynayıp öyle denermisin.

Corsair cx 750 var yetmiyor mudur yoksa arıza mı vardır
Fazlasi ile yeter fakat arıza olabilir. Islemci sıcaklığı gereğinden fazla değerlere çıkmıyorsa, şüphelendiğim ilk şey PSU ve ekran kartı testinde reset attığını söylemisin. Başka bir PSU ile dene sorunun yüksek ihtimal ortadan kalkacak.

Nasıl yapıcam?
Görüntüyü ekran kartından almaman lazım. Ekran kartının arkasından HDMI yada DVI ne kullanıyorsan çıkartıp anakartın arkasındaki girişe tak.

Durum güncellemesi:

Sorun çözüldü ama nasıl çözüldüğüne dair hiçbir fikrim yok. Arkadaşların uyarısından sonra PSU söktüm tertemizdi, elle kontrol ettim, bir şey göremedim, tekrar taktım, sonra farklı programlarla driverları tekrar güncelledim. Oyun dosyalarını doğruladım vs. şu an bir sorun yok, çözüldü. İnşallah tekrar yaşamam.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı