GTX 970 tabanlı sistem Mavi ekran sorunu

cfgm4ster

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Üç gündür yeni topladığım bilgisayar ile uğraşıyorum yardım ederseniz çok sevinirim. Bilgisayarı kendim topladım parçaları da farklı yerlerden aldım malesef gönderebileceğim bir servis yok.

Konu şu BIOS'u güncelledim format atmaya başladım mavi ekran hatası aldım tekrar tekrar denedım sonunda.
1 TB'lık alanın hepsini seçince format atabildim yani bölümlendirme yapamıyorum. Formattan sonra bilgisayar açıldıktan 15-20 dk sonra mavi ekran verip kapanmaya başladı. Bende konu açtım başka format dosyası ile format at dediler Recep Bey'in paylaştığı Windows 8.1'i indirdim denedim yine hata verdi, bölümlendirme yapmadan format atabildim.Bu sefer bilgisayar açıldıktan 30 dk sonra mavi ekran verip kendini resliyor.

Recep Baltaş'ın dediği gibi mavi ekran hatalarının dökümünü Google Drive'e yükledim yardımcı olursanız çok sevinirim ne yaptıysam düzelmedi.

Minidump dosyaları :

hata dosya.rar - Google Drive

Bilgisayar Parçaları:

MSI H97 Pc Mate - MSI GTX 970 - Intel i5 4460 -Kingston (1 x 8 GB) RAM - WD 1 TB Blue - Zalman z3 plus + 600w Le PSU

Bu konuyu arızalı bilgisayardan yazıyorum mesela ne zaman hata vereceği belli olmuyor. İki güvenilir kaynaktan Windows 8.1'i yükledim mavi ekran hatası devam etti. Sorunun donanımsal da olabilir ama hatalı parçayı bulamıyorum yardım ederseniz ona göre geri göndericeğim parçayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
X113 hatasını sistemi update ederek giderebilmeniz lazım. İşletim sistemini sonuna kadar update ediniz.
X124 hatası için ekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırıp en güncelini kurunuz. BİOS'un güncel olduğuna emin olunuz.

İki işlemide yaptim sorun devam ediyor ama artik ne zaman hata vercegi belli olmuyor iki saat sonra da hata verebiliyor. RAM' i Membest86+ ile test ettim hiç kırmızı hata vermedi acaba RAM' de kesin sorun yokdur diyebilirmiyiz.En azindan RAM'i eleyim.
HDD 'i de bu şekilde test edebileceğim program varmi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı