GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama vs Phoenix Oblivion?

Yigitcan802001

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum:
  • KASA: Cooler Master Haf 912 Advance 750w
  • ANAKART: MSI z97 Gaming 5
  • İŞLEMCİ: İntel Core İ7 4790k
  • EKRAN KARTI: MSI GTX 970
  • RAM:Corsair 8GB (iki tane dörtlü) Vengeance DDR3 1600 Mhz
  • SSD: Kinston 240 GB V300 (okuma 450 mb/yazma 450 mb)
  • OPTİK SÜRÜCÜ: Asus DRW-24f1st 24 Double Layer Sata Dvd Yazıcı
  • SABİT DİSK:(eagate :1TB
  • MONİTÖR: PHİLİPS 18.5 inç Led Monitör

Arkadaşlar bu PC'de eksik bir şey var mı? Varsa lütfen belirtin.

Phoenix Oblivion

• İŞLEMCİ:İntel Core i5 4690
  • ANAKART:MSI B85M Gaming Military Class Anakart
  • RAM:G-Skill Ripjaws 8GB (iki tane dörtlü) 1600 Mhz
  • EKRAN KARTI:Gainward GTX 970 GDDR5 4GB Ekran kartı
  • SSD:(amsung 850 EVO 120GB (540mb okuma/520mb yazma)
  • SABİT DİSK: Seagate 1TB
  • GÜÇ KAYNAĞI: Fractal-Design Integra R2 80+ Bronz 650w Güç kaynağı
  • SOĞUTMA: Corsair H75 Sıvı Soğutma
  • KASA: Fractal-Design Define Mini Kasa

Bir sorum var ben şu Phoenix Oblivion'daki işlemciyi İntel core İ7 4790k'ya yükseltirsem Harici bir soğutucu almam gerekir mi?

Bir de size göre hangi PC daha iyi?

Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında "Phoenix"in şekli yeter. Fakat siz illaki ben kendim toplarım diyorsanız değişmez. Topladığınız sistem Oblivion'dan daha iyi ssd ve işlemci bakımından ve bilginiz olsun Oblivion kasa modeli biraz Mid Tower kasa modellerine göre küçük kalıyor. Fakat evimin köşesinde atom bombası gibi küçük ama güçlü olsun diyorsan Oblivion alabilirsin. Bütçen varsa modding yapabilirsin.

4 5 gün öncesine kadar DDR3 sistem olduğuna yemin edebilirim. Aynen arkadaşın üstte belirttiği gibiydi sistem.
Her neyse. Yine de sen Phoneixi boş ver dostum, 6600K lı bir sistem toplarız 4 bin liraya, 500 liraya monitör alırsın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-11-24-19-19-16.png
    Screenshot_2015-11-24-19-19-16.png
    158 KB · Görüntüleme: 312
Doğru, fakat 6600k koyduğun zaman anakart vb. kısman gerekecek genelde ülkemizde 3 toplama görüşü vardır:

Genel Bilgisayarlar: İşlemciye yük bindirilir diğer bütün parçalar noname'dir.
Müşteri görüşü dediğimiz; Ekran kartı çok yüksek işlemci orta seviyede seçilir ve anakart bir kenara atılır örneğin z97 pc mate gibi.
Son olarak profesyonel ve bilgili bazı kişilerin (bu kısım çok azdır) bilgisayar toplaması: anakart,işlemci,ekran kartı dengelidir ve ileriye dönük eşit bir sistem toplanır.

Burdan şunu anlıyoruzki bütçenize göre sistem seçmezseniz ya darboğaza uğrarsınız yada kasma dediğimiz fps düşüşleri yaşarsınız. 6600K 4000 tl için fazla değil fakat şuanki dolar kuruna bakıcak olursak 6600k yerine 6500 veya ddr3 bir sistem daha makul geçebilir.

Gayet ileriye dönük, profesyonel, DDR4, güçlü bir işlemcili, ve güçlü bir ekran kartlı sistem toplanır bu fiyat ile. Bilgilendirmeye bak, Kabylake işlemciler kapıdayken DDR3 ve ileriye dönük sistem toplamaktan bahseden biri, biraz tutarsız olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı