GTX 970 tabanlı sistem toplama

Makaleler
2
Daha fazla  
Anakartım bozulduğu için düşük bütçeli bir upgrade yapmak istiyorum. @55superx 'in de bana söylediği gibi bir sistem düşündüm.

AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci

Bu işlemci AF modeli mi değil mi onu anlayamadım. 14NM yazıyor fakat 16MB cache bellek yazıyor. Recep beyin bir videosunda işlemci kutusunda 19MB yazan yazı gördüm. Sistemde overclock yapmayı düşünüyorum. Fakat A320 chipsetlerde overclock yapılmıyor yazılmış forumda, fakat linkteki sitede overclock yapılabilir yazıyor. Ben mi yanlış anladım acaba.
Şu anakartlar arasında kaldım.
Geri kalan parçalar ile sistem aşağıdaki gibi olacak. Sizce PSU yeterli olur mu ve ekran kartı darboğaz gibi bir durumla karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım bozulduğu için düşük bütçeli bir upgrade yapmak istiyorum. @55superx 'in de bana söylediği gibi bir sistem düşündüm.

AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci

Bu işlemci af modeli mi değil mi onu anlayamadım. 14nm yazıyor fakat 16MB cache bellek yazıyor. Recep beyin bir videosunda işlemci kutusunda 19MB yazan yazı gördüm. Sistemde overclock yapmayı düşünüyorum. Fakat A320 chipsetlerde overclock yapılmıyor yazılmış forumda, fakat linkteki sitede overclock yapılabilir yazıyor. Ben mi yanlış anladım acaba.
Şu anakartlar arasında kaldım.
Geri kalan parçalar ile sistem aşağıdaki gibi olacak. Sizce PSU yeterli olur mu ve ekran kartı darboğaz gibi bir durumla karşılaşır mıyım?

A320 anakartlarin chipseti eskidi ve OC yapamiyorsunuz. GTX 970 artik olu bir kart denebilir.
Ryzen 5 1600 AF 12NM'dir 14NM yaziyorsa AF versiyonu degildir. Ryzen islemcilerde RAM hizi onemlidir anakarti en az 3200 MHz destekli alin.

2000TL bandanın altında bir upgrade yapmaya çalışıyorum. GTX970 bana şu anda yetiyor. Kafamdaki plan şu ilerde değiştirmek istersem anakart, işlemci ve ekran kartı değiştirmek yerine işlemci ve ekran kartını değiştirmek olsun diye böyle bir sistem düşünüyorum.

Hocam benim hatam belirtmemişim. Anakart, ram ve işlemci değişecek. Geri kalan belirttiğim parçalar elimde olan parçalar. 3200 MHz ram almayı düşünüyorum.

Söylemiş olduğunuz anakart ve işlemci siparişini vereceğim. Teşekkür ederim.

Ram olarak Kingston HyperX 8GB DDR4 3000MHz Ram HX430C15PB3/8 almayı düşünüyorum. Fakat CL değerini göremedim.
Arkadaşlar overclok yapacağım bu sistemde RAM'leri 3200 MHz mü yoksa 3000 MHz mi almalıyım? 3200 MHz desteği görünüyor ama herkes 3000 MHz öneriyor. Nedeni nedir?

Son düzenleme:
Hocam merhabalar, bende GTX 970 ekran kartı var ve elimde 8 GB RAM var artık yetmiyor. 16 yapmak istiyorum ama MHz'i 2133 MHz destekliyor anakartım, dediğiniz ufak bütçeli upgrade ile 2 tane 8 GB 3000 MHz RAM alıp bu anakartı alsam GTX 970 ile sıkıntı yaratır mı? Siz sanırım bu sistemi yaptınız performansı nasıl şu anki günümüz şartlarıyla?
Hocam merhabalar, bende GTX 970 ekran kartı var ve elimde 8 GB RAM var artık yetmiyor. 16 yapmak istiyorum ama MHz'i 2133 MHz destekliyor anakartım, dediğiniz ufak bütçeli upgrade ile 2 tane 8 GB 3000 MHz RAM alıp bu anakartı alsam GTX 970 ile sıkıntı yaratır mı? Siz sanırım bu sistemi yaptınız performansı nasıl şu anki günümüz şartlarıyla?

Ayrıca mesela işlemci de değiştirmeli miyim çok anlamıyorum bu işlerden :D.
Siz benzeri bir şey yaptığınız için danışmak istedim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı