Selam, Valorant oynarken en yüksek grafikte 200 en düşük grafikte ise yine 200 FPS alıyorum fakat 200'ün üstüne bir türlü çıkamıyorum. Ekran kartımın kullanımına baktığımda ise %100'e çıkmadığını görüyorum bu kullanımı %100'e nasıl çıkartabilirim? Evet kullanım artar ve biraz eski bir kart (GTX 970) fakat ben olası riskleri göz onunde bulunduruyorum. Ekran kartı kullanımını nasıl arttırabilirim? Sistem: GTX 970 / i5 6400 / 32 GB RAM / 512 GB SSD.
Valorant'ta ekstrem koşullar oluşturmadığın sürece ekran kartını %100 kullandırtamazsın, işlemci tabanlı oyun çünkü. Hele 970 ve i5 6400 ikilisi ile bu hiç mümkün değil. FPS'in düşmesini göze alıyorsan 4K yapıp grafikleri fulle.
Valorant, CS gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanan oyunlardır. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama Windows'un "grafik ayarları" kısmına gelip Valorant'ı ekleyebilirsin.
Valorant'ta ekstrem koşullar oluşturmadığın sürece ekran kartını %100 kullandırtamazsın, işlemci tabanlı oyun çünkü. Hele 970 ve i5 6400 ikilisi ile bu hiç mümkün değil. FPS'in düşmesini göze alıyorsan 4K yapıp grafikleri Full'e.