GTX 970 ve FX 6100 sistem düşük FPS sorunu

Parendinate

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Fazla uzatmadan kendi sistemimden ve oyunlarda aldığım düşük performanstan bahsedeyim.

Öncelikle Sistem Özelliklerim;
Ekran Kartı: GTX 970 Strix
İşlemci: AMD FX 6100(3.3Ghz) - AMD FX 8350 (4.0Ghz)'de kullanmışlığım var, aynı sorun devam ediyordu.
Bellek(RAM): 16GB
İşletim Sistemi: Windows 10
Psu: 600W - 750W bir PSU ile de denedim, aynı sorun hala devam ediyor.

Bu sistem ile Grand Theft Auto V'de 40-45 FPS alıyorum. İnternette izlediğim çoğu videoda insanlar bu ekran kartı ile 100-120 FPS alarak oyunu oynayabiliyorlar. En son Technopat'ın GTX 970 ile yaptığı Gta V testini izledim. Oyundaki grafik ayarlarım yaptıkları testteki ayarlar ile aynı.

Bahsettiğim Video

Sorunu düzeltmek için denediğim yöntemler:

- BIOS'u sıfırlamak. (BIOS pilimi de değiştirdim.)
- Driverları silip tekrar yüklemek.
- Format atmak. :D - Windows 7, Windows 8, Windows 8.1'i de ayrı ayrı denedim. Sonuç aynı.

GTA V'in haricinde çoğu oyunda da beklentimi karşılayamadı GTX 970. İnternette araştırma yaptıktan sonra sorunun ekran kartında değil de bende olduğunu farkettim. :D

Hadi her şeyi geçtim, bari WoW oynarken yüksek bir FPS göreyim. Eski bilgisayarım ile hemen hemen aynı performansı alıyorum. Eski bilgisayarım da ekran kartı olarak HD 7850(O.C) kullanıyordum. :D Genel olarak GTA V üzerinden örnek verdim fakat şu an bilgisayarımda Gta V bile kurulu değil. Bu performans sorununu çözene kadar da GTA V oynamayı düşünmüyorum. :D

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX 6100, Zambezi ailesine ait çekirdek başına performansı yerlerde sürüngen gibi sürünen bir işlemcidir. :p Toplam yükte yani DX12 performansı fena değil ama 1, 2 ve 4 çekirdek kullanan oyunlarda bu işlemci ile GTX 970'den HD 7850 performansı anca alırsınız. FX 8350 gibi işlemciler ile bu darboğazı bir miktar azaltabilirsiniz ama DX12 destekli oyunlar gelene kadar İntel işlemci kullanmazsanız pek faydasını göremezsiniz o sistemin.

Cevabınız için teşekkür ederim. İleriki zamanlarda DX 12 aktif olarak kullanıldığında kesinlikle anakartımı ve işlemcimi değiştireceğim. Fakat benim takıldığım nokta bu gün World of Warcraft da bir boss fight'a başladığımız zamanlarda oyunun 30 saniye kadar donmasıydı. Bu durumu nasıl açıklayabilirim bilmiyorum, umarım World of Warcraft oynuyorsunuzdur veya daha önceden oynamışsınızdır. :D

Eski sistemimde bile böyle bir sorun yoktu. Aceba dikkat etmem gereken birkaç nokta var mı? Ekran kartına takılabilecek iki kabloyu da taktım, boşta hiçbir pin yok. Sorun güç ile alakalı değildir diye düşünüyorum. Eski işlemcimi, AMD FX 8350'yi kullanmak istiyorum fakat onda da Adobe Premiere Pro ile video renderlarken bilgisayarın tamamen donması gibi saçma bir sorunla karşılaşıyorum. Bu sorunla karşılaştığım zaman tek çare bilgisayara reset atmak oluyor.

Şuan ki kullandığım işlemciye, yani AMD FX 6100'e geçtiğim zaman böyle bir sorun olmuyor. Fakat şu an aynı anakartı kullanmıyorum. Anakartın üzerinden işlemci sökmek ve soğutucusu ile birlikte onu tekrar montajlamak zulüm olduğu için ekran kartımı alıp eski işlemcili olan bilgisayara taktım. :D Aceba diğer bilgisayardaki sorun anakarttan veyahut başka bir donanımdan olabilir mi?

Keşke elimde imkan olsa da adam gibi bir işlemciye geçebilsem. :D Tam anlamıyla mükemmel performans almasam da olur fakat bu kadarı da olmasın yani. Oyunda 15 saniye donma ne demek yahu?

Yok hayır. 6100 en eski işlemcim diyeyim. :D elimde bir 8350 ve bir de 6100 var. Fakat 8350 kullanirken adobe premiere pro dan render almaya calisinca bilgisayar donuyordu ben de bu yuzden 6100 e gecis yaptim. Fakat bu iki islemcii oyunlar ile degerlendirirsek bir fps farki yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı