GTX 970 ve İ3 6100 Darboğaz ?

Sebebi nvidia ve çok beğenildiği. Bu arada AMD'ye herhangi bir kinim yok yanlış anlamayın.
Yok yok yanlış anlamam. Nvidia'yı AMD'den daha çok severim bende. Fakat Nvidia alırsanız daha az performans alırsınız. i3 6100 + GTX 970 < i5 6402P + Rx 480 AMD alırsanız hem işlemci gücü artacak hem ekran kartı daha güçlü olacak hemde daha dengeli olacak sistem. i3 6100 + GTX 970 alırsanız da uzun süre kullanılabilir. Tercih sizin.

@Berk Ovalı i5 6402P ile Rx 480 hem daha performanslı hemde daha dengeli. GTX 970 seçmenin nedeni nedir ?
Ben seçmedim. Sadece darboğaz olur diyen arkadaşa söyledim. Eğer İ5 alabilecek bütçesi varsa tabiki onu almalı. Belirtmek istedim bunu. Bu arada Mustafa'nın dediği gibi RX 480 tercih etmelisin. Yeni mimari ve ucuz olmasına rağmen daha performanslı.

RX 480'li sistemi seçmelisin. GTX 970 devri kapandı ve çok beğenilmesine rağmen ayıplı bir kart. VRAM'in son 0.5 GB'ının 7 kat daha yavaş olması ve Coil Whine sorunları var. Her servis de CW sorunlu karta değişim yapmıyor. RX 480'in DX 12 performansı daha iyi olduğundan gelecekteki oyunlarda performansı yükselecek ve VR performansı da daha iyi.

Yok yok yanlış anlamam. Nvidia'yı AMD'den daha çok severim bende. Fakat Nvidia alırsanız daha az performans alırsınız. i3 6100 + GTX 970 < i5 6402P + Rx 480 AMD alırsanız hem işlemci gücü artacak hem ekran kartı daha güçlü olacak hemde daha dengeli olacak sistem. i3 6100 + GTX 970 alırsanız da uzun süre kullanılabilir. Tercih sizin.
Kararımı rx 480 den yana kullanıyorum. Piyasaya çıktığında eğer düşündüğüm kadar pahalı deilse onu alacağım.
970 yerine 1060 alsanız daha iyi olmaz mı hem yeni nesil hem 980 performansında.
1060'da aklımda kalacak eğer rx480 alamassam.
RX 480'li sistemi seçmelisin. GTX 970 devri kapandı ve çok beğenilmesine rağmen ayıplı bir kart. VRAM'in son 0.5 GB'ının 7 kat daha yavaş olması ve Coil Whine sorunları var. Her servis de CW sorunlu karta değişim yapmıyor. RX 480'in DX 12 performansı daha iyi olduğundan gelecekteki oyunlarda performansı yükselecek ve VR performansı da daha iyi.
970'in böyle bir sorunu olduğunu bilmiyordum bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
Aklımda tek bir soru kaldı AMD yazılımlarında video çekme programı varmı ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı