GTX 970 vs Pascal mimari?

Nvidia Gtx 970 mi Pascal mimarisi mi


  • Oy verenlerin toplamı
    33
Bence bekle yeni mimari çıksın. Yeni nesiller genellikle eskilerden epey bir iyi oluyor. Şimdi ki vaad ettikleri daha az güç daha fazla performansı gerçekleştireceklerdir büyük ihtimal. Sonuçta GDDR5 den daha iyi bir yapı gelecek. Benim görüşüme göre zaten yazın toplayacak isen bekle yeni nesil bir ekran kartı al. Pek çok açıdan dediğim gibi daha avantajlı olacaktır.
 
Hem AMD hem NVIDIA çok güçlü gelmeye çalışıyorlar. 16nm kartlar gelecek amd den üstelik directx 12 ye daha yatkın kartlar gelecek iki cepheden de. NVIDIA HBM, GDDR5X gibi yeni teknolojileri kullanacak AMD HBM'yi geliştirecek ve ayrıca driverlarını düzeltme sözü verdi. Yani bu DirectX 12 , yeni 16nm lik mimariler ve 2k-4k çözünürlükler ekran kartlarını baya değiştirecek yani sadece 700 serisinden 900 serisine geçilmiyor GDDR5X geliyor HBM'ler gelişecek. Kesinlikle beklenilmeli eğer acele yoksa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim
Fakat şu anki NVIDIA GTX 970 fiyatına PASCAL mimari iyi bir ekran kartı bulma imkanım var mı sizce?
RX 480 dışında başka bir kart yok o fiyata şimdilik.

1 hafta sonra sistem topmayı düşünüyorum ne zaman gelir tahmini bir bilginiz var mı?
1070 ve 1080 stoklara gelmeye başladı. 1-2 haftaya herşey yerine oturur. RX 480 ise (özel tasarım) 3-4 haftayı bulur tahminimce.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı