GTX 970 vs R9 390

Sizce GTX 970 Mİ, R9 390 MI ?

• GTX 970

Oy: 6 75,0%
  • R9 390

Oy: 2 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    8

Melih DARCAN

Kilopat
Daha fazla  
Fanboyluk göstermeden nedenleri ile açıklarsanız memnun olurum teşekkürler.

GTX 970 çünkü daha ucuz. Aralarında performans farkı göremiyorum. İzlediğim testlerde iki kartta sürekli birbirini geçiyor. R9 390'ın fazlalığı sahip olduğu VRAM. O da boşa para vermek demek. Çünkü bu kart 4K için yeterli bir kart değil. Yani kullanamayacağı VRAM'e para vermenin anlamı yok.

Performans olarak R9 390 çok az daha iyi. Çok az derken arada 10 fps fark bile olmuyor. Ama sıcaklık & güç tüketiminde 970 öne geçiyor. Az bir performans farkı için bu iki önemli faktörü göz ardı etmemen gerek. Tercihin GTX970'ten yana olsun.

Testlere göre AMD'nin daha iyi ancak Nvidia'nın sürücü desteği daha iyi. Kafam çok karışık. 8 Gb ileride işime yarar diye düşünüyorum ama bu sefer de aklıma nvidia sürücü desteği geliyor kafayı yiyecem. @Recep Baltaş @Ali Güngör @MF Yardımcı olur aydınlatırsanız sevinirim. Neden AMD ile karşılaştırdığımı da söyliyeyim 3.5+0.5 VRAM sorunu...

Performans olarak bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
8 GB'ın yarısı bile işine yarar mı tartışılır. O VRAM'in hepsini kullanman için ayarları ve çözünürlüğü arttırmak gerekir. Bu durumda kartın performansı yetersiz kalır.

Sorun orada değil, ekran kartımı bir aldım mı 5 sene filan değiştirmem sorun 4 gb vram ileride 5 sene sonra yetecek mi ?
Düzenleme: Yani olay şu mu ekran kartının gücü 8 gb kullanmaya yetmez mi ? Gerçi o ekran katında da 3.5 + 0.5 vram var sıkıntı yaşar mıyım ? Siz gtx 970 kullanıyorsunuz az çok bilirsiniz.
@adn1925

Günvel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…