GTX 970 Yerine Yeni Mimariyi Beklemeli miyim?

Kourans

Hectopat
Ben bu ay içerisinde sistem toplayacağım. Ekran kartına 1500 TL bütçe ayırdım ve GTX 970 almayı düşünüyordum ama Pascal Mimarisini beklemeli miyim? Eğer mayıs veya haziran gibi GTX 970 mübadili kartlar piyasaya çıkıcaksa bekleyebilirim ama yazın sonunda çıkarlar ise beklemekte kararsızım. Tavsiyeniz nedir?

Yeni mimari masaüstü için 2017'de çıkacak heralde.

1) Bu saatten sonra GTX 970 alınmaz, aynı fiyata R9 390X alınır. Aralarında büyük fark var.
2) Eğer beklemek istiyorsanız bekleyebilirsiniz, yalnız eğer 980 Ti ayarında bir şey almayı düşünüyorsanız çıktığında yeni mimarinin üst düzey kartları direk çıkmaz onlar için daha da beklemeniz gerekir. Şöyle düşünün bütün GTX 9xx'ler aynı anda mı piyasaya sürüldü?
3) Kesin bir çıkış tarihi yok yalnızca 2016 denildi. Yazın diyen var Sonbahar diyen var Kasım, Aralık gibi bekleyenler de var.

Son düzenleme:
En çok konuşulan tarih haziran, o zamana kadar beklemekte yarar var.

Merhaba ilk öncellikle teknolojiyi takip etmek çok zor birkaç yıl sonra Gtx960 Ve Gtx970 fazla işine yaramaz ben olsam beklerdim tabiki sana kalmış ama şu da var Gtx960 ve Gtx970 kötü ekran kartları değil.

Herkes yeni mimariye çok bel bağlamış. İlginç. Bu tarz konuları açan arkadaşlar için tavsiyem şu: hangi oyunu ne ayarda oynayacğınıza karar verin. 1080p için GTX 970 rahat 4 sene idare eder. Ayrıca şu an hala daha iyisi çıkmamış bir kart için GTX 970 alınmaz demek doğru olmaz.

Beklemelisiniz. Eğer şuan oyun oynamak istiyorsanız GTX750 Ti alabilirsiniz. Sonra onu satıp üstüne para vererek GTX 970'in Pascal mimarisindeki karşılığını alabilirsiniz. Şuan almak mantıklı değil. Hem 1500TL vermek de mantıklı değil. Gir Amazon'a daha ucuz bir fiyata daha iyi GTX 970 al.

"Herkes yeni mimariye bel bağlamış" ve "Hangi ayarlarda oyun oynayacağınıza karar verin" kısmına %100 katılıyorum. Yalnız diğer söylediğiniz şey yanlış.

970 ten çok daha performanslı ve aynı fiyatta olan kartlar varken evet, 970 alınmaz. R9 390, R9 390X 970'ten ve hatta 980 den daha performanslı ve daha ucuz kartlar.

Bugüne kadar nVidia hep optimizasyon, yazılım vb. gibi şeylerden kazandı, ancak son çıkan oyunların testlerinde AMD büyük bir yükseliş gösterdi ve benimde ağzımı açık bıraktı.

2-3 Ay önce 970 alınmaz gibi bir laf etmezdim. Ama şu saatten sonra (R9 390'ın GTX 980'i Full HD, 2K ve 4K'da geçtiği dönemde -evet yanlış duymadınız, r9 390, gtx 980'i geçti inanmıyorsanız link atarım-) ben 970'e 980'e ölseniz para verme taraftarı değilim.

Son düzenleme:
2 ay önce gtx 970 strix aldım ben ve daha da idare edeceğini düşünüyorum fakat sizin düşünceniz yanlış bence sonuçta daha fazla performans daha fazla para demek gtx 970 ile aynı fiyatta pascal mimarı bulacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…