GTX 970 Yerine Yeni Mimariyi Beklemeli miyim?

2 ay önce gtx 970 strix aldım ben ve daha da idare edeceğini düşünüyorum fakat sizin düşünceniz yanlış bence sonuçta daha fazla performans daha fazla para demek gtx 970 ile aynı fiyatta pascal mimarı bulacağını sanmıyorum.

Eğer bana söylüyorsanız 2 ay önce alınmış 970'e laf etmem, ha keşke almasaydınız R9 390 veya 390X alsaydınız derim yalnızca, ama sizinde suçunuz yok geleceği göremessiniz sonuçta.

Far Cry Primal testleri yayınlandı

Bu konuyu incelerseniz dediğimi anlarsınız eminim.

Ve evet yeni mimariye aşırı derecede bel bağlama taraftarı değilim ben de, ama yeni mimari çıkarsa yalnızca yüksek bütçeye göre kart çıkmayacak, her bütçe için çıkacak, GTX 9xx serisinde yalnızca 970 ve üstü yok bunu düşünün bu bir.

İkincisi Skylake'te yeni mimari, ancak örneğin i7-6700k'nın, Haswell tarafındaki rakibi i7-4790k ile aralarında 40-50 TL gibi bir fiyat farkı var, çıkalıda epey oldu.

Özetle yeni mimari ile eski mimari arasında uçurum derecesinde bir fiyat farkı olacağını düşünmemekteyim ben, tekrar söylüyorum, her bütçeye göre kart çıkarırlar mutlaka bunu unutmayalım.

Son düzenleme:
Eğer bana söylüyorsanız 2 ay önce alınmış 970'e laf etmem, ha keşke almasaydınız R9 390 veya 390X alsaydınız derim yalnızca, ama sizinde suçunuz yok geleceği göremessiniz sonuçta.

Far Cry Primal testleri yayınlandı

Bu konuyu incelerseniz dediğimi anlarsınız eminim.

Ve evet yeni mimariye aşırı derecede bel bağlama taraftarı değilim ben de, ama yeni mimari çıkarsa yalnızca yüksek bütçeye göre kart çıkmayacak, her bütçe için çıkacak, GTX 9xx serisinde yalnızca 970 ve üstü yok bunu düşünün bu bir.

İkincisi Skylake'te yeni mimari, ancak örneğin i7-6700k'nın, Haswell tarafındaki rakibi i7-4790k ile aralarında 40-50 TL gibi bir fiyat farkı var, çıkalıda epey oldu.

Özetle yeni mimari ile eski mimari arasında uçurum derecesinde bir fiyat farkı olacağını düşünmemekteyim ben kendi düşünceme göre, tekrar söylüyorum, her bütçeye göre kart çıkarırlar mutlaka bunu unutmayalım.
Ben güncellemelere önem verem biriyim ve amd ye ısınamadım o yüzden gtx 970 tercih ettim. Birde shadow play var tabi :D

Ben güncellemelere önem verem biriyim ve amd ye ısınamadım o yüzden gtx 970 tercih ettim. Birde shadow play var tabi :D

Zaten hala AMD'nin nVidia'yı yazılım bakımımdan tam olarak geçtiğini düşünmüyorum bende. Ama belli ki çok iyi adımlar atılmış, çok olumlu sonuçlar doğmuş. Devamını getirirse AMD çok kaliteli işler yapabilir. Piyasa nVidia tekelinden kurtulur ve tekelleşme olmaması iyi bir şeydir. Fakat dediğim gibi, "devamını getirirse".

AMD Crimson Software ile yazılım tarafında çok büyük yeniliklere adım attı. Optimizasyon vs. bayağı iyileşti. Bu arada bence de şu günden itibaren 970 yerine 390 almak daha mantıklı.

Yaza birçok kart gelecek beklemekte fazda var. Pascal mimari ve hbm ile artık kartlar küçücük ve güçlü olacak.

Her bütçeye uygun kartın geliş süresi en azından 2017 ortalarıdır. Düşünün maxwell mimarisinin çıkış tarihini. 2014 yılında çıkan bir sürüm. Gtx950 ne zaman çıktı peki? 2015 yaz ortaları. Yani yeni nesil bir kart çıktıktan sonra onun hesaplı modelleri ancak bir sene sonra çıkıyor ki ben sistem toplayacak olsam hayatta beklemem.

Ayrıca AMD'ye hala DX12 konusunda güvenmiyorum. Zaten GTX 970 almış olma sebebim budur. Bilindiği üzere DX12'nin levelleri var ve hala AMD cephesinde feature level 12_1 destekli kart yok.

"Herkes yeni mimariye bel bağlamış" ve "Hangi ayarlarda oyun oynayacağınıza karar verin" kısmına %100 katılıyorum. Yalnız diğer söylediğiniz şey yanlış.

970 ten çok daha performanslı ve aynı fiyatta olan kartlar varken evet, 970 alınmaz. R9 390, R9 390X 970'ten ve hatta 980 den daha performanslı ve daha ucuz kartlar.

Bugüne kadar nVidia hep optimizasyon, yazılım vb. gibi şeylerden kazandı, ancak son çıkan oyunların testlerinde AMD büyük bir yükseliş gösterdi ve benimde ağzımı açık bıraktı.

2-3 Ay önce 970 alınmaz gibi bir laf etmezdim. Ama şu saatten sonra (R9 390'ın GTX 980'i Full HD, 2K ve 4K'da geçtiği dönemde -evet yanlış duymadınız, r9 390, gtx 980'i geçti inanmıyorsanız link atarım-) ben 970'e 980'e ölseniz para verme taraftarı değilim.

Yanlız anlaşılma olmasında bu videoyu görmek isterim. 4k da r9 fury gtx980 den %15 daha iyi bir performans verdiğini gördümde. Diyer konu hakkında bilgim yok

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı