GTX 970'in çekirdek hızı 960'dan Neden düşük ?

Serhathan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok cahil olduğumu hissettim ama değilim ya değilim değil mi ? :D Anlamadım bu işi. O.C'lu değerler aynı ama base değerler 960'ın daha fazla. Ne oluyor bu ?

2.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU'lar çalışma frekansına göre karşılaştırılamaz. Benim 750Ti 1281 Mhz mesela. Senin mantıkla 980Ti, atıyorum 4000MHz olurdu.

GTX 950 768, GTX 960 1024, GTX 970 1664, GTX 980 2048, GTX 980 Tİ 2816 Cuda çekirdeği barındırıyor. Performans farkı buradan kaynaklanıyor. MSİ gibi üreticiler saat hızlarıyla oynayabilirler, ama Cuda çekirdeği ekleyemezler GPU içine malum. İki farklı üreticinin GTX 960 saat hızları karşılaştırılabilir. Aynı şey AMD için de geçerli. Her nesilde bu çekirdeklerin boyutları düşük nm üretim ile küçülerek daha çok çekirdek kullanılır , hesap yapma yöntemleri iyileştirilir ve watt başına daha çok performans gösterirler. Bu yüzden aynı çekirdek sayısında olsa bile (ki değil) GTX 760 ve GTX 960 kıyaslamak da farklı mimariye sahip GPU barındırdıklarından yanlış olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı