GTX 980 Masaüstü sistem toplama

  • Konuyu başlatan Murat Kaan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 919
M

Murat Kaan

Ziyaretçi
Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
MSI Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart
Asus GTX980 ROG STRIX OC GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
COOLER MASTER HYPER T4 775/1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Merhabalar öncelikle böyle faydalı bir site açtığınız için ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Şeklinde biligisayar toplamayı düşünüyorum uyumluluk sorunu olur mu ve montajını yapabilirmiyim bu konularda pek biligili değilim zaten bu sistemide sizin tavsiyelerinizle yaptım. Ayrıca bilgisayarın normal hazır alınmış bilgisayarlar gibi olması istiyorum yani windowsu yükledikten sonra hazır alınmış bilgisayarlardaki tüm programlara sahip olacak mı olması için ne yapmalıyım. Toplama bilgisayarların ilk açıldıktan sonra hazır kasa haline getirebilmek için yapılması gereken her şey hakkında bir rehber hazırlamanız çok iyi olur. Sadece oyun için kullanılacak bir bilgisayar olmasını istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Öncelikle sisteminizden su soğutmayı çıkarın çünkü Hyper T4 soğutucu yeterli olacaktır.
  • Topladığınız PC çok üst düzey olmuş ve Render, 3D gibi işler için uygun. Eğer bu işlerle ilgilenmeyecekseniz o kadar yüksek işlemci seçmenize gerek yok. İ5 4690K + Gaming 5 Anakart normal kullanım ve oyun için fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • GTX 980'nin MSI modelini tercih etmelisiniz. Asus için 100 TL daha vermeye gerek yok çünkü MSI da ekran kartında en iyi markalardan biri.
  • Eğer parçaların hepsini Vatan'ın bayiinden alırsanız onlar ücretsiz topluyorlar. İnternetten alınan ürünlerde toplama yapıp yapmadıklarını bilmiyorum.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Anakartı ve işlemciyi technopatın önerilerinden şeçtim eğer gerek yok diyorsanız değiştireyim. 3D veya render ile uğraşmayacağım. Fiyatı ne kadar düşerse benim için daha iyi olur tabi. Ayrıca soğutucularda technopatın önerilerinde vardı ikisi birlikte yazılmış.Gerek yok diyorsanız çıkarayım. Ekran kartı içinde asus önerilmiş MSI daha iyi olacakca değiştireyim.Bilgisayarı normal kullanım ve ultra ayarlarda oyun için kullanıcağımm eğer başka gereğinden fazla gördüğünüz bileşen varsa uyarırsanız sevinirim.
Üst Seviye Oyun Sistemleri (Fiyat/Performans) https://www.technopat.net/2014/11/09/masaustu-sistem-tavsiyeleri-kasim-2014/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Anakartı ve işlemciyi technopatın önerilerinden şeçtim eğer gerek yok diyorsanız değiştireyim. 3D veya render ile uğraşmayacağım. Fiyatı ne kadar düşerse benim için daha iyi olur tabi. Ayrıca soğutucularda technopatın önerilerinde vardı ikisi birlikte yazılmış.Gerek yok diyorsanız çıkarayım. Ekran kartı içinde asus önerilmiş MSI daha iyi olacakca değiştireyim.Bilgisayarı normal kullanım ve ultra ayarlarda oyun için kullanıcağımm eğer başka gereğinden fazla gördüğünüz bileşen varsa uyarırsanız sevinirim
Üst Seviye Oyun Sistemleri (Fiyat/Performans) https://www.technopat.net/2014/11/09/masaustu-sistem-tavsiyeleri-kasim-2014/
Render ile uğraşmayacaksanız i5 4690k yeterli olacaktır. Bütçe sizin için önemli ise ekran kartı 980'den 970'e indirilmeli çünkü oyunlarda en fazla 7-8 fps fazla alırsınız GTX 980 ile ama 970 alırsanız 700-800 tl kar edersiniz.
 
Dediklerinizide araştırdım evet değiştirmem iyi olur 1500 lira düştü fiyat iyi oldu :) belleği 16 gb a çıkarmam iyi olur mu sizce ayrıca kurulumunu kendim yapmak istiyorum kullanım kılavuzları anlaşılır şekilde montajı açıklıyorsa montajda sorun yaşamam ama benim için önemli olan bilgisayarı hazır bilgisayar haline getirmek bios ayarları, yüklenmesi gereken programlar falan bunları becerebilirmiyim bilmiyorum bu konuda rehberlere ihtiyacım var.
 
Dediklerinizide araştırdım evet değiştirmem iyi olur 1500 lira düştü fiyat iyi oldu :) belleği 16 gb a çıkarmam iyi olur mu sizce ayrıca kurulumunu kendim yapmak istiyorum kullanım kılavuzları anlaşılır şekilde montajı açıklıyorsa montajda sorun yaşamam ama benim için önemli olan bilgisayarı hazır bilgisayar haline getirmek bios ayarları, yüklenmesi gereken programlar falan bunları becerebilirmiyim bilmiyorum bu konuda rehberlere ihtiyacım var.
16 gb ram bence gereksiz 8 gb size gani gani yetecektir. Toplama hakkında bilginiz yoksa vatan elemanları ücretsiz topluyor ama toplamak o kadar zor değil technopat'ın hazırladığı rehberlere bakarak montajı kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı