Çözüldü GTX 980 Ti FPS Düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1Touch

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
120GB Sata SSD 1000GB HDD
Ekran kartı
Gigabyte GTX 980 Tİ
Anakart
B460M-A PRO
İşlemci
İ5-10400F
Selamlar arkadaşlar sistem topladım. i5 10400F, GTX 980 Ti 8 GB RAM var ve yüksek oyunlarda çok fazla drop yiyorum. FPS genel olarak yüksek sürekli yüksek fakat bir anda 15-20'ye iniyor. Şimdi 8 GB RAM daha alacağım. Sorun düzelir mi?

Sıcaklıklarda sorun yoksa RAM ile bir ihtimal düzelebilir. Hangi oyun olduğunu da söyleseniz daha iyi olur.
Ayrıca PSU nedir?

Kanka ya PSU yetmezliği vardır 650 watt altı PSU yetmezliği yaşanabilir eğer 650 veya üstü ise RAM'leri değiştir sorun yüksek ihtimalle düzelecektir yahut RAM'lerin slotlarını değiştir anakart a yetersiz göderiyor olabilir o da olmadıiki seçenek var ya RAM'lerin yerlerini değiştir sola taktığını sağa sağa taktığını sola tak, 2. seçenek ise GPU temizle bu da FPS düşüşlerine neden olabilir?

Kanka ya PSU yetmezliği vardır 650 watt altı PSU yetmezliği yaşanabilir eğer 650 veya üstü ise RAM'leri değiştir sorun yüksek ihtimalle düzelecektir yahut RAM'lerin slotlarını değiştir anakart a yetersiz göderiyor olabilir o da olmadıiki seçenek var ya RAM'lerin yerlerini değiştir sola taktığını sağa sağa taktığını sola tak, 2. seçenek ise GPU temizle bu da FPS düşüşlerine neden olabilir?
700Watt PSU kullanıyorum ekran
Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ne durumda? Hangi oyunda test ediyorsunuz?
Forza Horizon 4 , GTA 5 60-65 Derece Ekran kartı işlemciye hiç bakmadım.
Sıcaklıklarda sorun yoksa RAM ile bir ihtimal düzelebilir. Hangi oyun olduğunu da söyleseniz daha iyi olur.
Ayrıca PSU nedir?
Psu XİGMATEK 700Watt bronze +80 Sıcaklıklarda sorun yok sanırım forza horizon 4 , gta 5 , valorant gibi oyunlar

Arkadaşlar RAM geldi ve aynı RAM'den bir tane daha almıştım 16 GB yaptım ve drop sorunu çözüldü ve FPS de ciddi anlamda yükselme oldu Max 108 gördüğüm Forza da tüm ayarlar Full de 160-110 arası alıyorum sorun çözüldü RAM'dan kaynaklanıyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı