GTX 980 Ti - I5 6600K Sistemden Çıkan İnce Sesi

Haxdatcam

Hectopat
Daha fazla  
Lütfen hepsini okuyunuz.
Arkadaşlar ben sistem aldım dün kurulu getirildi sistemden bu sabah fark ettim dıııııt diye çok ince bir ses çıkıyor ve içine baktım harddisk yuvası yamulmuş. Ama harddisk çalışıyor acaba bu dııııt sesi nereden geliyor bilgisayarın açış performansı çok berbat.

Ses kaydını iyi dinleyin uzun süren bir biiiip dıııt sesi var. Kulağınızı hoparlöre yakınlaştırın fark edeceksiniz.

Ses:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video:

(Eklenecek)

Acaba RAM , işlemci veya harddiskte sorun olabilir mi? Çünkü CS:GO 1920x1080 300FPS oynuyorum sizce ne yapmam gerekiyor?

Bilgisayarı hangi performans test programı ile test edebilirim?

Sistem daha Windows Update yüklemesini tamamlamadı acaba ondan da olabiliyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses tam olarak nereden geliyor? (Bana HDD gibi gözüktü) . Bu arada SSD yoksa zaten Windows yavaş açılır. Varsa da Windows SSD ye kurulmamış.

Banada HDD gibi geldi 2. açışımda ses gitti artık gelmiyor ama bilgisayar çok aşırı yavaş açılıyor. Çok ağır windows ta gezerken nedeni harddiskten kaynaklı gibi geliyor. Senin tavsiye ettiğin hızlı harddisk var mı?

Siz sistemi aldığınız yere iade edin, onlar gerekeni yapsın. 1 günlük sistem, sorunlarla sen uğraşmak zorunda değilsin.
Babam şimdi dır dır konuşucak onun için yeni bir HDD aldım WD Blue acaba sorunum düzelir mi? Windowsu açtığımda google'a giriyorum Technopat yazdığımda harfler 1-2 saniye sonra geliyor 1-2 dakika sonra düzeliyor sorun nedir acaba?

Sistemim:
GTX 980 Ti
6600K işlemci
WD 2 TB purple. (Acaba Purple serisi olduğu için mi?)
Msi Z170A Gaming M7
Corsair DDR4 2300 MHZ

Sorun nerede?

WD Blue 1 TB alırsam sorun çözülür mü?

Sorunun nereden kaynaklı olduğunu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi sistem yeniyken geri verin, kontrol etsinler. 1 günlük sistemde, hele bu kadar güçlü bir sistemde bu sorunlar olacak gibi değil. Kesinlikle donanımsal bir sorun var, ayrıca Purple yerine Blue yada Black daha iyi olurdu. Dediğiniz üzere WD Blue zaten almışsınız, bir deneyin bakalım...

Dediğiniz gibi sistem yeniyken geri verin, kontrol etsinler. 1 günlük sistemde, hele bu kadar güçlü bir sistemde bu sorunlar olacak gibi değil. Kesinlikle donanımsal bir sorun var, ayrıca Purple yerine Blue yada Black daha iyi olurdu. Dediğiniz üzere WD Blue zaten almışsınız, bir deneyin bakalım...
Tamam bir harddisk elime geçsin harddiski takıp deniyeceğim sorun devam ederse geri yollarım.

Donanımsal dediğin nasıl bir şey?

Bilgisayarda bir parçada büyük ihtimal sorun var. Harddisk değişince, düzelmişte olabilir. Yeni windowsta, virüsten şüphelenmedim oda olabilir tabii.
CS:GO 300-400 FPS oynayabiliyorum 1920x1080. Dayz'e girdiğimde ise herhangi bir sunucuya bağlanırken donarak giriyor ve girdiğimde tam ekranın, etrafın göründüğü zaman 2-3 FPS falan alıyorum biraz süre geçince etraftaki nesneler netleşiyor her şey düzeliyor fakat FPS 30-40 civarında geziyor. Arma 3 oyununda ayarlar ULTRA 40 FPS alıyorum. Bu FPS olayları normal ise ben camdan atlarım.

Aklımı babamın bilgisayarcı arkadaşı karıştırdı dedi 7/24 çalışsa bile bir şey olmaz dedi bende bunu aldım ah keşke almasaydım. Bir yerde okudum kullanıcı demiş ki: "Harddisk kötü olursa RAMleri zorlar ve veri transferini yavaşlatır, anlık kasmalar olabilir" demiş. WD Green kullanıcılarının şikayetlerini forumdan görebilirsin diye sonuna eklemiş bunu gördükten sonra hemen bugün HDD siparişi verdim. Acaba doğru mu? Anakarta iyi monte edilememiş bir yeri mi var acaba? Temassızlık mı var acaba? :(

Lütfen hepsini okuyun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00