GTX 980 Ti Ne Zaman çıkar?

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, elimdeki R9 295X2'yi 3.500-4000 tl gibi bir fiyata satabilirsem yurtdışından alıp gtx 980Ti SLI yapmayı düşünüyorum çünkü 980 SLI yapınca 4K çözünürlükte R9 295X2'nin gerisinde kalıyor biraz. Ilk sorum ise başlıkta da belirttiğim gibi GTX 980Ti ne zaman çıkar?
2-Amerika fiyatı ne civarda olur?
3- Referans tasarım yeterli olur mu?
Böyle birşey yapmak istememdeki sebep ise g-sync ve nvidia rahatlığı.

Aynı konuyu bende açmıştım : GTX 980 Ti Çıkacak mı?
Ben şöyle bir adımla yaklaştım çıkışına :
GTX 780 ile GTX 780 Ti çıkış tarihlerini öğrendim , GTX 780 23 Mayıs 2013'te çıktı. 7 Kasım 2013'te de GTX 780 Ti çıktı , Arada : 6 ay gibi bir şey var ve tahminen GTX 980 Ti Mart ayında çıkar gibi.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Açıkçası arada büyük bir boyutta fark var benim görüşüme göre şu resimlere bakarak anlayabilirsiniz :

Olmadı şu videoya bakarak anlayabilirsiniz farkları FPS Durumlarını
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak : Bende GTX 780 Ti alçaktım vazgeçtim GTX 980 Çıkınca ve şimdide GTX 980 Ti bekliyorum.

Ben R9 295X2'yi satmak için 980Ti'nin çıkmasını beklersem değeri epey düşer 2 tane 980Ti alamayabilirim. En iyisi şu sıralar satıp 3500-4000 gibi bi fiyata 980 ti çıkıncaya kadar emektar GTX 590 ile yetinebilirim belki @Silinen üye

@HUNTER sana tavsiye SLI İşine girme sakın Recep Baltaş şöyle diyordi : Tek bir kartla en yüksek perfonmansı almaya çalışın.
sana tavsiye R9 295X2 Satma o kartı BİM Gibi yerlerde bulamassın çok değerlidir GTX 980 olsun Ti olsun SLI Olsun o karta asla ulaşamaz ulaşırsa bile R9 295X2 Onu bir yada iki konuda mutluka geçer ama tabiki en güncel kartı almakta fayda vardır ama elindeki kart süper bir kart yani satmaya değmez.

Ben 4 yıldır Çift GPU'lu ekran kartı kullanıcısıyım. (GTX 590 ve R9 295X2) bu konuda Recep Baltaş'a katılmıyorum. Çünkü bana bir tek kart yetmiyor. Zaten Nvidia SLI konusunda kendini çok aşmış. SLI desteklemeyen oyun sayısı o kadar az ki. Bazı oyunlar ilk çıktığında desteklemiyor çift kartı, sonradan oyun ve sürücü güncellemesiyle destek ekleniyor. Üstelik bu olayı nvidia inspector ile kendim bile yapabiliyorum. 3 yıldır gtx 590 ile hiçbir sıkıntı yaşamadan oyun oynadım. Ama aynı rahatı r9 295X2 ile bulamadım malesef. Bence 2 kart ile SLI/Crossfire yapmanın hiçbir zararı yok ama 3. Kartı ben de desteklemiyorum.

Şimdi bana göre ben SLI Yapmam sebep ? : çünkü ben BF4 Olsun BF3 Olsun Crytek oyunları olsun bunları ultrada açsın yeter istiyorum birde kasmadan birde yüksek FPS ile Şimdi bunlar oldukça SLI Yapma gereği duymuyorum ama ne bileyim SLI'da iyi gibi sanki daha çok perfonmans alıyorsun, birde şunu hep merak etmişimdir SLI Bir karta OC Yaparsak bu kart patlarmı ? birde hep şunu merak ediyorum Ekran kartına OC Nasıl yapılır ? OC Yapmayı az biliyorum ama OC Yapmak derken denge nasıl sağlanır nasıl dengeyi tutturuz bunu öğrenmek istemişimdir hep bunları bana açıklarmısınız ?

Herşeyin bir dengesi olduğu gibi OC'un da bir Sınırı vardır. SLI konfigürasyonlu iki karta overclock edersen kart patlamaz tabiki üstelik performans biraz daha artar. Ama değerleri çok yükseltirsen voltajı tutturamazsan, Oluşan ısıyı soğutmazsan ve gerekli gücü sağlayamazsan "patlama" dediğin olay gerçekleşir Bunları dengelemek ise deneyim, tecrübe ve araştırmaya bağlıdır. Ekran kartına OC yapmak için farklı programlar mevcut. Benim favorim MSI AfterBurner. Hem kolay bir arayüzü var hem de hemen hemen her kartı destekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…