GTX 980 Ti oyunlarda yersiz FPS düşmesi ve render sorunu

Undeedz

Hectopat
Arkadaşlar hepinize selam.

Öncelikle sistemi belirteyim:

EVGA GeForce 980 Ti classified ekran kartı.

Intel 4790K işlemci.

ASUS gryphon Z87 TUF serisi anakart.

Corsair dominator Platinum 8 GB (4x2) 3200 MHz RAM.

Corsair H110 sıvı soğutma.

Dostlar problemim şu PUBG ya da yeni çıkmış CoD warzoneyi oynarken sürekli FPS düşmesi yiyorum ve renderlama sorunu yaşıyorum. PUBG'de oyuna çok geç bağlanıyorum hatta yüklenme ekranında kalıyor uçak sesi falan geliyor ama görüntü yok. Özellikle kaplamalar yüklenmiyor. Aynı şekilde CoD'da PUBG kadar kaplama sorunu olmasa da FPS düşmesi yiyorum. İlk başta RAM'dan kaynaklı olduğunu sanıyordum fakat izlediğim videolarda 8 GB RAM'le çok rahat oynandığını gördüm. Bilgisayarda SSD bulunmamakta. Biraz araştırdım ve HDD sorunu olabileceğini fark ettim HD Tune adlı programdan gerekli bilgilere ulaştım.

Transfer rate minimum: 1.31 mb/s.

Maximum: 167.4 mb/s.

Average: 112.8 mb/s.

Bad sector hatası almadım.

Sonuç olarak SSD almayı düşünüyordum fakat bu değerleri gördükten sonra HDD mi alsam diye düşünmeye başladım. HDD alsam düzelir mi? Yoksa 250 GB SSD alıp Windows + bir iki oyunu oraya kursam daha mı iyi olur?

Yorumlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

PUBG için bazen kaplamalar geç yükleniyor sık sık mı drop yiyorsunuz?

Oyuna geç bağlanma, haritanın geç yüklenmesi gibi şeyler net olarak HDD ile ilgili. Büyük haritalı, çok oyunculu, çevrimiçi oyunlarda SSD şart artık.

Ani FPS düşüşü de RAM yetersizliği ile alakalı. PUPG 9-10 GB dolaylarında RAM kullanıyor.

Sorunları başka yerde aramaya gerek yok.

Hocam oyun çok yeni. Yeni oyun, yeni teknolojiye göre yapılıyor haliyle. İşlemciniz ve ekran kartınız eski model olmalarına rağmen, çoğu yeni teknoloji işlemci ve gpu'lara taş çıkartır. Mutlaka SSD ile denemeniz gerekiyor. SSD olmadan, böyle güzel bir sisteme yazık olmuş. SSD olmadan Windows 10 kullanıyorsanız, sabrınız için ayrıca tebrik ederim. Ben deli olmuştum. Ayrıca oyun için 12GB RAM'in ideal olduğu söyleniyor, MSI Afterburner programı ile RAM kullanımını kontrol ederseniz daha sağlıklı gözlemleme yapabilirsiniz.

SSD şart. O sistem en az 3-4 sene daha götürür parçalar mükemmel gerçekten.
Onun yanında yapabiliyorsanız RAM'inizi 16 yapın. Sistem rahatlar.

SSD almalısın. HDD'yi sadece depolama olarak kullanın. Oyunlardaki değerlerini MSI Afterburner ile atar mısın? RAM günümüz oyunları için yetersiz olmaya başladı.
Bilgisayarı yeni formatlayıp temizledim. Şu an Cod mevcut onda da 8 gb ramın 7400 civarını falan kullanıyor.

16 GB RAM olsa 10 GB'ın üzerinde bir kullanım görürdün. 8 GB RAM varken tamamının sadece oyuna kullanılmasını beklememek gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…