GTX 980 TI sistem O.C için CPU önerisi

bahadirh

Hectopat
Daha fazla  
Elimde eskiden kalma bir bilgisar var ve youtube kanalı işletiyorum.
Eski bilgisayarımın özelliklerini yazacak olursam.
  • 750w PSU (Sertifikalı)
  • i7 2700k CPU
  • z68a gd65 anakart
  • GTX 980TI GPU
  • 16GB 1600MHz bellekler
  • Cooler Master Haf940 kasa içinde kurulular.
  • HDD ve SSD falan yazmaya gerek duymuyorum.

Şimdi benim sormak istediğim asıl konu bu CPU çoğu overclock rekor denemesinin yapıldığı bir CPU idi. Bende bunu overclocklu kullanıyorum. 5.9 Ghz'de stabil çalışabilecek kadar overclocklu (tabi özel bir soğutması vs. bulunmakta)
Gördüğünüz gibi sistemim 2. nesil bir CPU ve DDR3 bellekler kullanıyor ve bunları değiştirmem için takdir edersiniz ki anakart ve CPU'yu değiştirmem lazım.

Yeni alacağım sisteme OC yapmayacağımı belirterek sormak istiyorum.

1 - i7 6700k ile 2700k arasında 4 nesil fark var doğal olarak nanometreden tutun barındırdığı teknolojiler bile farklı. Demek istiyorum ki 6700k 4GHz çıkıyor zaten kutudan yanındaki teknolojilerde artısı, 2700k 5.9GHz'in yerini net olarak tutar mı ? Daha doğrusu üstüne çok bir performans katar mı ? Yoksa ben O.C ile o farkı çoktan kapattım mı?

2 - Aradaki fark çok muaazzam değilse bile o kadar masrafı sadece DDR3'ten DDR4'e geçmek için siz olsanız yapar mıydınız ?

3 - Herhangi bir testte CPU darboğazı olmamasına rağmen GTX 980TI GPU testlerinde verilen değerin (youtubedaki videolar dahil) her zaman 5-10 arası altındayım. Bu eski bir anakart kullandığımdan olabilir mi ? Yani bu GPU'ları desteklemesi için BIOS update yapılmış iyi güzel ama sanırım üzerinde bazı teknolojiler eksik. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

Cevaplarınızı bekliyorum güzel insanlar. Dediğim gibi yeni alacağım CPU'ya herhangi bir overclock yapmayı düşünmüyorum. (Anakart üzerinden boost açarım ancak voltaj değerlerine dokunmayacağım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı